Ανασφάλιστα μηχανάκια και αυτοκίνητα - Προσοχή "βρέχει" τσουχτερά πρόστιμα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 27 Μαΐου 2015 08:23 Ανασφάλιστα μηχανάκια και αυτοκίνητα - Προσοχή "βρέχει" τσουχτερά πρόστιμα

Μεγάλος ο αριθμός των ανασφάλιστων οχημάτων και στη Φθιώτιδα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο αριθμός των ανασφάλιστων οχημάτων είναι πάρα πολύ μεγάλος και μέρα με τη μέρα γίνεται ακόμη μεγαλύτερος.

Τα στοιχεία που δίνουν οι Ασφαλιστικές, αλλά και τα στατιστικά της Τροχαίας δείχνουν ότι το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό.

«Κάποιοι ίσως πραγματικά δεν μπορούν και δεν ανανεώνουν τα συμβόλαιά τους. Κάποιοι άλλοι το έχουν ως δικαιολογία μέσα στην κρίση. Αυτό που πρέπει να ξέρουν και οι μεν και οι δε, είναι ότι αν εμπλακούν σε κάποιο τροχαίο, οι συνέπειες θα είναι σοβαρές και σε μερικές περιπτώσεις εξαιρετικά κοστοβόρες και επίπονες...», είπε στο LamiaReport Λαμιώτης Ασφαλιστής.

Εξορμήσεις της ΕΛ.ΑΣ. και στα χωριά

Οι έλεγχοι στη Φθιώτιδα και σε άλλους νομούς της Στερεάς είναι καθημερινοί. Μικτά κλιμάκια της Αστυνομικής Δ/νσης πραγματοποιούν εξορμήσεις με στοχευμένους έλεγχους, για την πάταξη της εγκληματικότητας, όχι μόνο στον ιστό της πόλεων, αλλά και στα χωριά.

Στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων σταματούν πολλά αυτοκίνητα και μηχανάκια, σε όλο το νομό σημειώνοντας και τροχονομικές παραβάσεις. Επίσης με την ηλεκτρονική διασταύρωση στοιχείων εντοπίζουν και πολλούς οδηγούς, που έχουν αποφάσεις, κυρίως καταδίκες για οικονομικές εκκρεμότητες, οι οποίοι οδηγούνται στο αυτόφωρο.

«Είναι πάρα πολλά τα ανασφάλιστα οχήματα που συναντάμε. Ερχόμαστε σε δύσκολη θέση καθημερινά. Γνωρίζουμε τα οικονομικά των συμπολιτών μας, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά. Ασφάλεια και Κράνος, είναι από αυτά που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση οι οδηγοί να "ξεχνούν", γιατί τα πρόστιμα είναι τσουχτερά...», μας είπε αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Αν είσαι από αυτούς που κυκλοφορείς με ανασφάλιστο όχημα ή χωρίς κράνος ξανασκέψου το...ΟΧΙ μόνο για το τσουχτερό πρόστιμο, αλλά για τη ΖΩΗ σου!!!

Προσαρμοσμένη αναζήτηση