Γιάννης Σαρακιώτης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο νεοφιλελευθερισμό και τον απολυταρχισμό»

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019 18:38 Γιάννης Σαρακιώτης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο νεοφιλελευθερισμό και τον απολυταρχισμό»

Τι δήλωσε για το «χθες και το σήμερα» ο βουλευτής Φθιώτιδας με αφορμή την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ…

«Μόλις δύο μήνες μετά τις εκλογές, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αποδεικνύει ότι είναι έτοιμος να συμβάλει εποικοδομητικά στο διάλογο για την επόμενη ημέρα της χώρας, ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό και τον απολυταρχισμό της σημερινής κυβέρνησης», αναφέρει μεταξύ άλλων σε δήλωσή του ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σαρακιώτης εκφράζοντας την ικανοποίησή του για όσα ανέφερε στην ομιλία του στη ΔΕΘ ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Η Ελλάδα έχει ανάγκη να κινηθεί σε προοδευτική κατεύθυνση, καθώς η πατριδοκαπηλία, η οικογενειοκρατία και η διαπλοκή πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων δεν μπορούν να έχουν θέση σε ένα όραμα για τον 21ο αιώνα», συμπληρώνει ο κ. Σαρακιώτης που σημειώνει ότι με την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού επιβεβαιώθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σε θέση πρωταγωνιστή.

Ο κ. Σαρακιώτης επιχείρησε και μια σύγκριση μεταξύ 2015 και 2019 αναφέροντας τα εξής:

«Ας θυμηθούμε την Ελλάδα του 2015: εκτεταμένη οικονομική κρίση με χιλιάδες συμπολίτες μας να αναζητούν τροφή στους κάδους των σκουπιδιών, συρρικνωμένο Α.Ε.Π. κατά 25% μετά από μια μακρά περίοδο άγονης λιτότητας, ανεργία στο 27%, ελλειμματικά δημόσια ταμεία και ένα διαρκώς διογκούμενο δημόσιο χρέος χωρίς προοπτική ρύθμισής του. Τι παρέδωσε η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. το 2019; Μία χώρα εκτός μνημονίων με την κοινωνία να επουλώνει αργά αλλά σταθερά τις πληγές της, μείωση του «δικού τους» ΕΝΦΙΑ κατά 30%, μείωση ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες από το 20% στο 13,3%, αύξηση του κατώτατου μισθού στα 650 ευρώ, προσλήψεις σε κρίσιμους τομείς για την κοινωνική συνοχή όπως το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και η ειδική αγωγή, ρύθμιση των χρεών σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορία σε 120 δόσεις, μειώσεις ΦΠΑ στην εστίαση, στα τρόφιμα και στην ενέργεια. Όλα αυτά δεν παραγράφονται και δε σβήνονται από τη συνείδηση του κόσμου».

Ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του, ο Βουλευτής Φθιώτιδας σημείωσε:

«Οι πολίτες αντιλαμβάνονται και μας κρίνουν όλους αυστηρά… Βλέπουν την υποκρισία στο προσφυγικό που ξαφνικά κατέστη «γεωπολιτικό πρόβλημα» και όχι «αποτέλεσμα κυβερνητικής αναλγησίας», τις παλινωδίες και τον εμπαιγμό όσον αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών, τις θεσμικές εκτροπές «για τα μάτια» του εκλεκτού του κ. Μητσοτάκη νέου διοικητή της Ε.Υ.Π., την επικείμενη ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης η οποία είχε προαναγγελθεί με τυμπανοκρουσίες από στελέχη της Ν.Δ., την απεμπόληση των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε απόλυτη αρμονία με τις επιθυμίες του Σ.Ε.Β….»

Προσαρμοσμένη αναζήτηση