Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: Ψάχνουν να βρουν τους χασισοκαλλιεργητές – Εικόνες από τη «φυτεία» στη Δαμάστα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019 06:47 Λαμία: Ψάχνουν να βρουν τους χασισοκαλλιεργητές – Εικόνες από τη «φυτεία» στη Δαμάστα

Έκταση 2 περίπου στρεμμάτων με 644 δενδρύλλια και πολλά κιλά ακατέργαστης και φυτικά αποσπάσματα κάνναβης.

Στον εντοπισμό και την καταστροφή ακόμη μιας φυτείας με δενδρύλλια κάνναβης έφτασε η Ασφάλεια Λαμίας αξιοποιώντας πληροφορίες και τα εναέρια μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η τελευταία φυτεία που εντοπίστηκε σε ορεινή, δύσβατη και απόκρημνη περιοχή του όρους Καλλίδρομο, πάνω από την Ιερά Μονή Δαμάστας, αριθμούσε 644 δενδρύλλια ύψους έως και 1,55 μέτρα, σε μια έκταση δύο (2) περίπου στρεμμάτων, ενώ κατασχέθηκαν και έντεκα (11) συσκευασίες, που περιείχαν συνολικά 37 κιλά & 768 γραμμάρια κάνναβης (ακατέργαστη & φυτικά αποσπάσματα).

Στην αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου πήραν μέρος αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας και της Ο.Π.Κ.Ε. της ίδιας Υπηρεσίας.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, εντοπίστηκαν δύο αυτοσχέδιοι χώροι αποξήρανσης των δενδρυλλίων και διάφορα σκαπτικά εργαλεία και λάστιχα ποτίσματος για τη καλλιέργεια και περιποίησή τους.

Επίσης, εντός του χώρου της φυτείας, διαπιστώθηκε η ύπαρξη αυτοσχέδιας δεξαμενής νερού, μεγάλης χωρητικότητας, καθώς και πρόχειρα καταλύματα διαμονής των καλλιεργητών.

Ενεργούνται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας.

Δείτε κι άλλες φωτογραφίες από τη χασισοφυτεία στη Δαμάστα: