Συμβάσεις 1.900.000 € για την Ευρυτανία

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019 08:41 Συμβάσεις 1.900.000 €  για την Ευρυτανία

Υπεγράφησαν οι συμβάσεις για την υλοποίηση δύο σημαντικών έργων για την Ευρυτανία.

Το πρώτο αφορά στη βελτίωση οδικής ασφάλειας του επαρχιακού οδικού δικτύου Αγράφων προϋπολογισμού 1.000.000,00 € και το δεύτερο στην αποκατάσταση βλαβών και κατασκευή τεχνικών του επαρχιακού οδικού δικτύου  προϋπολογισμού 900.000,00 €.

Συγκεκριμένα το πρώτο έργο αφορά σε εργασίες οδοστρωσίας, ασφαλτόστρωσης, καθώς και εργασίες για τη σήμανση και την ασφάλεια σε τμήμα του επαρχιακού οδικού δικτύου Κρέντης – Βαρβαριάδας – Άγραφα μήκους 3 χλμ. Σύμφωνα με την κυκλοφορία και τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά της οδού προτείνεται οδόστρωμα με μια λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση πλάτους 3.50μ., έρεισμα πλάτους 0.25μ στα κατάντη, ενώ στα ορύγματα θα κατασκευαστεί κρασπεδόρειθρο σε όλο το μήκος επεμβάσεων συνολικού πλάτους 1,20μ. Στόχος της παρούσας εργολαβίας είναι η βελτίωση της προσπελασιμότητας στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο των Αγράφων.

Το δεύτερο έργο έχει ως κύριο μέλημά του να αντιμετωπίσει βλάβες που παρουσιάστηκαν στα Τεχνικά Έργα Οδοποιίας, καθώς και τα προβλήματα που εντοπίστηκαν από την έλευση του περασμένου χειμώνα, με ως επί το πλείστον σημειακές παρεμβάσεις κυρίως σε επικίνδυνα σημεία λόγω βλάβης υφιστάμενων Τεχνικών.

Πιο συγκεκριμένα:

 Α. Στον Δήμο Αγράφων στις Τ.Κ. Βαλαώρας, Τοπολιάνων, Λιθοχωρίου, Πρασιάς, Δάφνης, Βραγγιανών, Παλαιοκατούνας, Βούλπης, Μαυρομάτας, Κερασοχωρίου θα πραγματοποιηθούν εργασίες που αφορούν στην αποκατάσταση βλαβών οδοστρώματος, κατασκευή τσιμεντόστρωσης και τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων ασφαλείας. Επίσης, αποκατάσταση βλαβών και βελτίωση ορατότητας στροφών σε τμήματα της οδού Βούλπη – Βελαώρας και αποκατάσταση του τελευταίου τμήματος του δρόμου προς Ι.Μ.Στάνας.

Β. Στον Δήμο Καρπενησίου στις Τ.Κ. Βράχας, Φουρνάς, Μεσοκώμης, Προδρόμου, Αγίας Τριαδας, Κρικέλλου θα γίνουν εργασίες που αφορούν την αποκατάσταση βλαβών οδοστρώματος, την επισκευή και ανακατασκευή τεχνικών αντιστήριξης, όπως επίσης και αποκατάσταση - ανακατασκευή  δρόμων Τ.Κ. Καρπενησίου  με κατασκευή υπόβασης, βάσης οδοστρωσίας και ασφαλτικού τάπητα.

Η χρηματοδότηση των ανωτέρω έργων υλοποιείται από πιστώσεις του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας και η κατασκευή τους αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του χρονοδιαγράμματος.

Η Περιφερειακή Αρχή πιστή στο πρόγραμμά της χρησιμοποιεί όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία και συνεχίζει να επενδύει στη βελτίωση της ασφάλειας του οδικού δικτύου της Ευρυτανίας βελτιώνοντας βασικές οδικές υποδομές.

Μετά την υπογραφή των συμβάσεων ο Φάνης Σπανός δήλωσε:

«Η άρση της απομόνωσης είναι ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα που έχουμε θέσει για όλα τα απομακρυσμένα μέρη της Περιφέρειάς μας. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε και να επενδύουμε σε έργα που όχι μόνο θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας αλλά θα αποτελέσουν κεντρικό άξονα για την ανάπτυξη της περιοχής,  με γνώμονα πάντα τη ασφάλεια και την προσβασιμότητα». 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση