Χαλάει απότομα ο καιρός ...

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019 10:04 Χαλάει απότομα ο καιρός ...

Βροχερό σκηνικό και πτώση της θερμοκρασίας - Από τους 33 της Τετάρτης στους 23 βαθμούς το Σαββατοκύριακο…

Η Τετάρτη ήταν η τελευταία αμιγώς καλοκαιρινή ημέρα, σύμφωνα με το συνεργάτη μας Κώστα Λούτα, με τη θερμοκρασία να σκαρφαλώνει ακόμη και στους 33ο, καθώς από την Πέμπτη φαίνεται ότι θα έχουμε αλλαγή σκηνικού με βροχές και τοπικές σποραδικές καταιγίδες, ενώ το θερμόμετρο το Σάββατο δεν αναμένεται να δείξει πάνω από 23 βαθμούς.

Ωστόσο μην απογοητεύεστε, την ερχόμενη εβδομάδα οι λιακάδες επιστρέφουν και η θερμοκρασία θα βρεθεί και πάλι σε άνοδο φθάνοντας σιγά σιγά ξανά τους 30 βαθμούς. Στον χάρτη που ακολουθεί βλέπουμε τη μεσοπρόθεσμη πρόβλεψη βροχόπτωσης έως τις αρχές Οκτώβρη.

Ο καιρός στην Φθιώτιδα
Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός στον νομό από το απόγευμα της Πέμπτης, με κύρια χαρακτηριστικά την σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και τις τοπικές βροχές, καθώς ψυχρότερες αέριες μάζες από την Ρωσία θα εγκατασταθούν στη χώρα μας ρίχνοντας τον υδράργυρο περίπου 8-10 βαθμούς πιο κάτω σε σχέση με τα σημερινά επίπεδα. Οι βροχές αυτές, ωστόσο, θα είναι πρόσκαιρες (Πέμπτη και Παρασκευή) και δε θα σταθούν ικανές να τερματίσουν την παρατεταμένη ανομβρία, η οποία φαίνεται να διατηρείται μέχρι τις αρχές του Οκτώβρη. 
 
Να σημειώσουμε, οτι στατιστικά οι θερμοί και άνομβροι Σεπτέμβρηδες οδηγούν σε "δυναμικό" φθινόπωρο με πολλές βροχές τον Οκτώβρη και Νοέμβρη, κάτι το οποίο μένει φυσικά να δούμε και στην πράξη. Σύμφωνα πάντως με τα τελευταία κλιματικά προγνωστικά δεδομένα του Ευρωπαϊκού Κέντρου Μεσοπρόθεσμων Προγνώσεων τα οποία διατίθενται στα πλαίσια του προγράμματος EFFIS μέσω των υπηρεσιών Copernicus της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προβλέπεται να επιμείνει η ανομβρία μέχρι και την 1η εβδομάδα του Οκτώβρη στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με εξαίρεση τα δυτικά ηπειρωτικά και το Ιόνιο.
 
Ακολουθεί η αναλυτική πρόγνωση:
 
Την Πέμπτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις απογευματινές-βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί από 18-26 βαθμούς.
 
Την Παρασκευή προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές από τις πρώτες πρωινές ώρες, οι οποίες από το μεσημέρι θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17-25 βαθμούς.
 
Το Σάββατο προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση θα κυμανθεί από 14-23 βαθμούς.
 
Την Κυριακή προβλέπονται λίγες νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
 
Η ερχόμενη εβδομάδα (23-29 του μηνός) θα κυλίσει χωρίς βροχές, με αρκετή ηλιοφάνεια και ασθενείς γενικά ανέμους. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο φτάνοντας και πάλι στα επίπεδα των 30 βαθμών προς τα τέλη της. 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση