Φθιώτιδα: Εμπλέκεται και τρίτο πρόσωπο στο φονικό της Αρκίτσας;

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019 07:48 Φθιώτιδα: Εμπλέκεται και τρίτο πρόσωπο στο φονικό της Αρκίτσας;

Ένα σχεδόν χρόνο από τη σύλληψη της 47χρονης πρώην σύντροφος του 55χρονου Γερμανού που δολοφονήθηκε τον Ιανουάριο του 2018 στην Αρκίτσα και του 56χρονου εραστή της, έρχονται νέα στοιχεία στο φως για τη στυγερή δολοφονία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso, οι συνήγοροι υπεράσπισης κατέθεσαν αίτημα τον περασμένο Μάρτιο, αλλά δεν έχει απαντηθεί έως σήμερα, ζητώντας να γίνει δεκτός ο διορισμός του ειδικού στην έρευνα εγκλημάτων τον διδάκτορα Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής Γιώργο Φιτσιάλο, προκειμένου να αξιολογήσει επιστημονικά πρωτογενές βιολογικό υλικό από τα νύχια του θύματος, το οποίο βρίσκεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ..

Ο λόγος που ζητούν να γίνει κάτι τέτοιο είναι γιατί, όπως υποστηρίζουν, το συγκεκριμένο δείγμα δεν ταιριάζει με τα χαρακτηριστικά του DNA κανενός από τους δύο κατηγορουμένους, οι οποίοι βρίσκονται στη φυλακή ήδη έναν χρόνο, αλλά προσομοιάζει με εκείνο ενός τρίτου προσώπου, το οποίο είχε κληθεί στο στάδιο της προανάκρισης να δώσει βιολογικό υλικό.

Αν τα εργαστηριακά αποτελέσματα επιβεβαιώσουν πως το DNA που ανιχνεύτηκε στα νύχια του αδικοχαμένου Γερμανού ανήκει πράγματι σε άλλο άτομο, το οποίο πιθανότατα ήταν παρόν στο ‘καρτέρι θανάτου’ σε βάρος του 55χρονου, τότε θα πρόκειται για μία συγκλονιστική εξέλιξη.

Παράλληλα, με την ίδια αίτηση, οι συνήγοροι της 47χρονης και του 56χρονου ζητούν από την Εισαγγελία να τους παρασχεθούν φωτογραφίες του θύματος, “όπως ανευρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος, καθότι δεν υπάρχουν εντός της δικογραφίας και είναι απαραίτητο στοιχείο για την πληρότητα των συμπερασμάτων που θα καταλήξει για τις συνθήκες και την ώρα θανάτου στην Τεχνική Έκθεση Εγγράφων Παρατηρήσεων ο διορισθείς από εμάς τεχνικός σύμβουλος”.

Ο χρυσός τραπεζικός λογαριασμός

Ενώπιον του Ανακριτή που οδηγήθηκε η κατηγορούμενη στις αρχές Οκτωβρίου του 2018, αρνήθηκε ότι «σφράγισε» το συμβόλαιο θανάτου του άτυχου 55χρονου, που φέρεται να εκτέλεσε ο 56χρονος συγκατηγορούμενος και σύντροφός της.

Παράλληλα υποστήριξε ότι οι περίφημοι λογαριασμοί, συνολικού ύψους 200.000 ευρώ και όχι 1.000.000.000 όπως είχε αναφερθεί, ανήκουν στην ίδια και ότι δεν εμπλέκεται σε αυτούς, με κανέναν τρόπο ο αδικοχαμένος Γερμανός.

Τα δε ακίνητα που είχε αγοράσει, ισχυρίστηκε ότι τα απέκτησε με δάνεια από τράπεζα.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση