Λαμία: «Μούφα» η ληστεία με το μαχαίρι στα Ψωρονέρια

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019 08:06 Λαμία: «Μούφα» η ληστεία με το μαχαίρι στα Ψωρονέρια

Ο νεαρός Λαμιώτης σκηνοθέτησε τη ληστεία για να εισπράξει την ασφάλεια από το κινητό τηλέφωνο - Δεν υπολόγισε όμως τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Λαμίας.

Κατηγορούμενος για ψευδορκία, ψευδή καταμήνυση, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης και απάτη, θα βρεθεί ένας 26χρονος από τη Λαμία, ο οποίος σκηνοθέτησε ληστεία σε βάρος του με σκοπό να εισπράξει τα χρήματα της αποζημίωσης για την κλοπή του κινητού τηλεφώνου.

Μάλιστα με τα χρήματα της αποζημίωσης που εισέπραξε ο νεαρός αγόρασε δυο άλλα καινούργια κινητά τα οποία όμως δεν χάρηκε για πολύ.

Η «μαϊμού» ληστεία

Σύμφωνα με τα όσα είχε ισχυριστεί ο 26χρονος το βράδυ της 11ης Αυγούστου 2019, κατά την αποχώρηση του από ιαματικές πηγές Δαμάστας (Ψωρονέρια), τον προσέγγισε άγνωστος δράστης που φορούσε κράνος και με την απειλή μαχαιριού (σουγιά), του απέσπασε μικρό χρηματικό ποσό και το κινητό του τηλέφωνο, ενώ στη συνέχεια ο δράστης διέφυγε από το σημείο, επιβιβαζόμενος σε δίκυκλη μοτοσικλέτα, όπου τον ανέμενε συνεργός του.

Όμως στην έρευνα που ακολούθησε από τους αστυνομικούς, σε συνδυασμό με κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι ο 26χρονος ουδέποτε «έπεσε» θύμα ληστείας, την οποία «σκηνοθέτησε» με σκοπό την είσπραξη αποζημίωσης, από ασφαλιστική εταιρεία, για το δήθεν κλεμμένο κινητό του τηλέφωνο.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν η κάρτα SIM του ανωτέρω τηλεφώνου, καθώς επίσης δύο κινητά τηλέφωνα, στην αγορά των οποίων είχε προβεί, χρησιμοποιώντας τα χρήματα που είχε λάβει από την αποζημίωση.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση