Ήρθε η ώρα να γίνει έλεγχος στην ΠΕΛ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 27 Μαΐου 2015 16:05 Ήρθε η ώρα να γίνει έλεγχος στην ΠΕΛ

Οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο στην ΠΕΛ ζήτησε και επίσημα ο δημοτικός και επιμελητηριακός σύμβουλος Γιώργος Λάμπρου.

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΛ μετά τα όσα άκουσαν και κυρίως για τα όσα κατάλαβαν σχετικά με την λειτουργία της ΠΕΛ τα τελευταία χρόνια, υπό την προεδρία του κ. Γρανίτσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αγωγές και οι διαταγές πληρωμής κοινοποιούνται η μια μετά την άλλη στα γραφεία της ΠΕΛ, από προμηθευτές, συνεργάτες και επαγγελματίες που έχουν "φεσωθεί" από την "Ελατοχώρα" και προσπαθούν καιρό τώρα να πάρουν τα χρήματά τους αλλά δεν μπορούν.

Οι κατασχέσεις είναι προ των πυλών για την ιστορική Έκθεση της Λαμίας, ενώ κανείς δεν ξέρει ποιο είναι το πραγματικό άνοιγμα και οι οφειλές.

Δυστυχώς οι καταγγελίες και οι πληροφορίες που φτάνουν καθημερινά και στο LamiaReport, δείχνουν μια εικόνα πολύ χειρότερη από αυτή που αρχικά νομίζαμε και φυσικά εντελώς διαφορετική από αυτή που θέλει να παρουσιάσει προς τα έξω ο κ. Γρανίτσας.

Μέσα σε αυτό το κλίμα ο πρόεδρος της Έκθεσης Γιάννης Γρανίτσας προσπαθεί να "ψήσει" το Νίκο Σταυρογιάννη να κάνουν μαζί το παζάρι στην ΠΕΛ και να μοιραστεί τα έσοδα με το Δήμο (!) για να μπορέσει να βγάλει κάποια από τα χρέη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Δήμαρχος μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τα όσα ακούγονται για τα οικονομικά΄της ΠΕΛ, είναι αρνητικός σε οποιαδήποτε συνεργασία, ενώ όπως είπε σε συνεργάτες του, αυτό που προέχει είναι να προστατευτεί ο θεσμός και το κύρος της ΠΕΛ.

Να γίνει έλεγχος σε βάθος

Ο Γιώργος Λάμπρου ήταν αυτός που είχε ζητήσει την έκτακτη σύγκλιση του Δ.Σ. της Παρασκευής, καθώς επίσης και έγγραφη ενημέρωση με επίσημα στοιχεία για την οικονομική κατάσταση της ΠΕΛ.

Επειδή όμως πέρα από τις προφορικές διαβεβαιώσεις και τα "μπακαλοτεφτέρια" ο κ. Γρανίτσας δεν έδωσε κανένα επίσημο στοιχεία στα μέλη του Δ.Σ., ο Γιώργος Λάμπρου με έγγραφό του προς τον Υπουργό Γιώργο Σταθάκη, αλλά και τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης ζητά να γίνει άμεσα έλεγχος σε βάθος.

Σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του μας επιβεβαίωσε ότι ζήτησε και επίσημα τον έλεγχο τονίζοντας ότι όλα πρέπει να είναι στο φως και ότι από ένα έλεγχο κανείς δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.

«Το μόνο που μπορώ να σας πω αυτή τη στιγμή είναι ότι πράγματι μετά το έκτακτο Δ.Σ. που είχα ζητήσει και έγινε την περασμένη Παρασκευή απέστειλα έγγραφο στον αρμόδιο Υπουργό το οποίο κοινοποιώ, στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, στον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και σε άλλους φορείς, με το οποίο ζητώ να γίνει άμεσα διοικητικός οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος σε βάθος. Δεν είναι δυνατόν να ακούγονται και να αιωρούνται πράγματα τα οποία δεν συνάδουν με το κύρος του θεσμού. Η ΠΕΛ μισό αιώνα τώρα είναι ψηλά στη συνείδηση των Φθιωτών με Πανελλήνιο θετικό αντίκτυπο. Εξάλλου από έναν τέτοιο έλεγχο κανείς δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Σε ένα φορέα σαν την ΠΕΛ είναι αυτονόητο ότι όλα πρέπει να είναι στο φως...», είπε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Λάμπρου.

Διαβάστε επίσης:

Η "Ελατοχώρα" του Γρανίτσα βούλιαξε την ΠΕΛ - Δεν ξέρει ούτε πόσα χρωστάει

Προσαρμοσμένη αναζήτηση