Λαμία: Το «παίζουν» επώνυμοι γιατροί και εξαπατούν επιχειρηματίες

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2019 08:02 Λαμία: Το «παίζουν» επώνυμοι γιατροί και εξαπατούν επιχειρηματίες

Το κόλπο με την παραγγελία και τα χρήματα της κατάθεσης - Πως εξαπατούν τα ανυποψίαστα θύματά τους.

Στο στόχαστρο απατεώνων έχουν βρεθεί τα τελευταία 24ωρα επιχειρήσεις της Λαμίας.

Άγνωστοι δράστες προσποιούνται επώνυμους γιατρούς της πόλης έχοντας στόχο να τους αφαιρέσουν χρήματα. Προηγήθηκαν κρούσματα σε Λάρισα και Βόλο, όπου οι απατεώνες χρησιμοποίησαν ανάλογα τεχνάσματα για να καταφέρουν να ξεγελάσουν τις επιχειρήσεις και να κερδίσουν σημαντικά χρηματικά ποσά.

Πως γίνεται η απάτη

Το σενάριο έχει ως εξής: Κάποιος άγνωστος τηλεφωνεί σε επιχειρήσεις, που μπορεί να είναι εταιρία ανταλλακτικών, ηλεκτρονικών ή ακόμη και μάντρα υλικών και προσποιείται ότι είναι πολύ γνωστός επαγγελματίας. Στη Λαμία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport χρησιμοποιήθηκε το όνομα γνωστού γιατρού ο οποίος ζήτησε κάποια πράγματα για λογαριασμό του.

Η κομπίνα βασίζεται στο γεγονός ότι για την πληρωμή των ειδών ο απατεώνας υποτίθεται ότι πληρώνει μέσω τράπεζας, αλλά από λάθος του υπαλλήλου του, αντί για παράδειγμα να καταθέσει 500 ευρώ, που είναι η οφειλή για την παραγγελία, στο καταθετήριο φαίνεται ότι μπήκαν 5.000 στο λογαριασμό της εταιρίας! Εννοείται ότι το έμβασμα που παρουσιάζουν μέσω e-mail στην εταιρία που καλείται να παραδώσει σε τρίτο την παραγγελία – ο οποίος δεν πηγαίνει ποτέ - είναι πλαστό.

Με απλότητα και βασιζόμενοι στην καθυστέρηση που έχουν οι τράπεζες στην εμφάνιση των εμβασμάτων, αλλά και το γεγονός ότι προσποιούνται ότι είναι γνωστοί συμπολίτες τους υπεράνω κάθε υποψίας, οι απατεώνες ζητούν επίσης μέσω τραπέζης τη διαφορά και όποιος τσίμπησε… τσίμπησε!

Οι άνθρωποι της ΕΛ.ΑΣ. ανά υπηρεσία φέρεται να συλλέγουν πληροφορίες το τελευταίο διάστημα προσπαθώντας να εντοπίσουν το κύκλωμα που βασίζει τη δράση της στην ανωνυμία των αριθμών και ότι πολλές φορές οι εξαπατημένοι δεν διασταυρώνουν εγκαίρως την απάτη ή δεν την καταγγέλλουν καθόλου.

Μέχρι τώρα πρέπει να έχουν εξαπατηθεί τουλάχιστον 3-4 επιχειρηματίες στην περιοχή της Λαμίας.

Σε κάθε περίπτωση οι επιχειρηματίες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και να μην πείθονται από τηλεφώνου για τις προθέσεις κανενός.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση