Στη βουλή το θέμα της ίδρυσης Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας στη Λαμία

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019 12:42 Στη βουλή το θέμα της ίδρυσης Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας στη Λαμία

Ερώτηση για την Ίδρυση Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας στη Διεύθυνση Αστυνομίας Φθιώτιδας κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Φθιώτιδας κ. Γιάννης Οικονόμου .

Στην ερώτηση του προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ο κ. Οικονόμου αναφέρει πως «Το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας επιλαμβάνεται σε όλα τα σοβαρά περιστατικά που λαμβάνουν χώρα στο σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας. Το προσωπικό του τμήματος έχει συμβολή σε σημαντικές επιτυχίες με πιο πρόσφατη την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης,  τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και στη διακίνηση ναρκωτικών.»

Σημειώνει δε πως «Μετά την αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας που έλαβε χώρα το 2017, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας παρέμεινε η μοναδική Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση της Επικράτειας που δεν διαθέτει Υποδιεύθυνση Ασφαλείας, ενώ παράλληλα οι οργανικές θέσεις της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας μειώθηκαν κατά τριάντα (30).»

Τέλος υπενθυμίζει πως «Η απερχόμενη ηγεσία του Υπουργείου, σε συναντήσεις με εκπροσώπους της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας, είχε εκφράσει την δέσμευσή της για ίδρυση Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας στη Λαμία».

Με δεδομένα τα παραπάνω ο κ. Οικονόμου ρωτάει τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη:

1. Υφίσταται στον σχεδιασμό του Υπουργείου, η πρόθεση για ίδρυση Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας στη Λαμία;

2. Αν ναι, ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα ίδρυσης της εν λόγω Υπηρεσίας;

 3. Αν όχι, ποιος είναι ο σχεδιασμός που προτίθεται να ακολουθήσει, ώστε να ενισχυθεί η Διεύθυνση Αστυνομίας Φθιώτιδας στην αντιμετώπιση των αυξημένων της υπηρεσιακών αναγκών;

Προσαρμοσμένη αναζήτηση