Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δρ. Ηλίας Σδράλης: Από τη Φθιώτιδα στην κορυφή του κόσμου

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2019 11:47 Δρ. Ηλίας Σδράλης: Από τη Φθιώτιδα στην κορυφή του κόσμου

Στους κορυφαίους Χειρουργούς Παχυσαρκίας ο 42χρονος στρατιωτικός ιατρός με καταγωγή από τη Γραμμένη της δυτικής Φθιώτιδας.

Στους κορυφαίους χειρουργούς του κόσμου, ανακηρύχθηκε ο Δρ. Ηλίας Κων. Σδράλης, ο οποίος είναι από το χωριό Γραμμένη του Δήμου Μακρακώμης.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναγνώρισης (European Accreditation Council for Bariatric Surgery,  EAC-BS) της Διεθνούς Εταιρείας Χειρουργικής Νοσογόνου Παχυσαρκίας & Μεταβολικών Διαταραχών (International Federation for Surgery of Obesity & Metabolioc Disorders - IFSO) στη Βαριατρική  Χειρουργική, κατέταξε τον διακεκριμένο ιατρό στους κορυφαίους χειρουργούς σε όλο τον κόσμο, ως  Χειρουργό Αριστείας, μέσω  του προγράμματος του για την απόκτηση της πιστοποίησης αριστείας (Surgeon of Excellence in Bariatric and Metabolic Surgery, SOEBMS).

Σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό  Οργανισμό Πιστοποίησης της IFSO, μόνο 3 χειρουργοί σε όλο τον κόσμο έχουν κατορθώσει να πιστοποιηθούν από το πρόγραμμα αριστείας, ενώ στον ελληνικό  χώρο, πιστοποίηση αριστείας  έχουν  λάβει  μόλις πέντε κλινικές και νοσοκομεία.

Ο Δρ. Ηλίας Σδράλης, αμέσως με την ανακήρυξή του σε χειρουργό αριστείας δήλωσε: «Με την κατοχύρωση ενός  Χειρουργού ως κορυφαίου, οι ασθενείς αποκτούν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στο θεράποντα ιατρό τους και στη μέθοδο που θα επιλέξουν για τη θεραπεία τους. Με την πιστοποίηση αριστείας  προωθείται το έργο που ο ιατρός καταφέρνει να φτάσει σε αυτό το επίπεδο, αλλά και η κλινική ή το νοσοκομείο με το όποιο συνεργάζεται. Στην προκειμένη περίπτωση , το Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο  Θεσσαλονίκης έχει να επιδείξει σπουδαίο έργο με το νέο Τμήμα Χειρουργικής Νοσογόνου Παχυσαρκίας & Μεταβολικών Διαταραχών».

Σημειώνουμε ότι ο 42χρονος στρατιωτικός ιατρός ξεκλέβει συχνά πυκνά χρόνο για να βρεθεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Γραμμένη, όπως και οι γονείς του.

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και την Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) όπου αρίστευσε στα στρατιωτικά προσόντα κατά τη διάρκεια των σπουδών του.

(Με τον πατέρα του Κωνσταντίνο και τη στρατιωτική του στολή)

Στην συνέχεια επέλεξε την ειδικότητα της Γενικής Χειρουργικής.

Ακολούθησαν μετεκπαιδεύσεις, μεταπτυχιακές σπουδές και δραστηριότητες, ενώ το 2012 ολοκλήρωσε και την διδακτορική του διατριβή, με αντικείμενο πάνω στη Χειρουργική Νοσογόνου Παχυσαρκίας

Έλαβε 2η εξειδίκευση στη Χειρουργική Ογκολογία Οισοφάγου – Στομάχου στο Ηνωμένο Βασίλειο

Σήμερα είναι παντρεμένος και εργάζεται ως Στρατιωτικός Ιατρός.

Ιδιωτική άσκηση επαγγέλματος:

Επιστημονικός Διευθυντής Τμήματος Χειρουργικής Νοσογόνου Παχυσαρκίας και Μεταβολικών Διαταραχών Κλινικής «EuroMedica Κυανούς Σταυρός, Θεσσαλονίκη».

Επιστημονικός Διευθυντής Τμήματος Χειρουργικής Νοσογόνου Παχυσαρκίας και Μεταβολικών Διαταραχών Κλινικής «Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, Θεσσαλονίκη».

Επιστημονικός Συνεργάτης Κλινικής «Άγιος Λουκάς, Πανόραμα, Θεσσαλονίκη».

Εκπαιδευτής ATLS (Advanced Trauma Life Support).

Στο ενεργητικό του υπάρχουν πολλές βραβεύσεις ενώ διατελεί επιστημονικό μέλος σε:

International Federation for the Surgery of Obesity & Metabolic Disorders (IFSO).

Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία Παχυσαρκίας (ΕΧΕΠ).

Ελληνική Εταιρεία Τραύματος και Επείγουσας Χειρουργικής.

Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος.

American College of Surgeons – Greek Chapter.

ATLS (Advanced Trauma Life Support).

IATSIC (International Association for Trauma Surgery and Intensive Care) – Definitive Surgical Trauma CareTM.