Στις 21 Νοεμβρίου η Digea στη Λαμία - Πάει 20 ημέρες πίσω η μετάβαση στην ψηφιακή εποχή

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014 10:35 Στις 21 Νοεμβρίου η Digea στη Λαμία -  Πάει 20 ημέρες πίσω η μετάβαση στην ψηφιακή εποχή

Κάποιοι "παίζουν" με τα νεύρα των τηλεθεατών, αλλά και των επαγγελματιών, που έχουν χάσει τη μπάλα...

Νέα παράταση από τη Digea για την μετάβαση στην ψηφιακή εποχή της τηλεόρασης σε νέες περιοχές, μεταξύ των οποίων η Λαμία και άλλες περιοχές της Στερεάς Ελλάδας.

Ενώ όλα έδειχναν ότι η 31η Οκτωβρίου ήταν η ημερομηνία η οποία θα γίνει η αλλαγή, ξαφνικά σήμερα η εταιρία άλλαξε την ημερομηνία και μέσα από τη σελίδα της ενημερώνει ότι η μετάβαση θα γίνει στις 21 Νοεμβρίου (δείτε την ανάρτηση εδώ).

 

 

Μάθε περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες παρακάτω:

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου, ώρα 2π.μ. στην Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τμήμα της Στερεάς Ελλάδας.

Σε αυτό το περιοχικό switch-off του έργου της μετάβασης θα ενεργοποιηθούν συνολικά 21 κέντρα εκπομπής που θα δώσουν πρόσβαση στο ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα σε πάνω από 2,5 εκατομμύρια κατοίκους των νομών Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Κιλκίς, Πέλλας, Ημαθίας, Πιερίας, Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας [συμπεριλαμβανομένου και των Σποράδων], Τρικάλων, Φθιώτιδος, Βοιωτίας, Ευρυτανίας, καθώς επίσης και της Βόρειας Εύβοιας.

Στον πίνακα που ακολουθεί μπορείτε να βρείτε πληροφορίες που αφορούν στο σχετικό switch-off. Από τα 21 κέντρα εκπομπής, τα κέντρα Χορτιάτης, Φιλίππειο και Δοβρούτσι [με έντονα γράμματα στον πίνακα] είναι ήδη ενεργά και εκπέμπουν στις μεταβατικές συχνότητες. Όσοι κάτοικοι λαμβάνετε το ψηφιακό σήμα από αυτά τα κέντρα θα χρειαστεί να επανασυντονίσετε τους δέκτες σας, καθότι οι συχνότητες θα αλλάξουν σε τελικές. Σε ορισμένες περιπτώσεις ίσως χρειαστεί να επαναφέρετε τον δέκτη σας στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις.

Τόσο οι ιδιωτικοί σταθμοί εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας όσο και οι δημόσιοι θα εκπέμπουν το τηλεοπτικό τους πρόγραμμα σε νέες συχνότητες.

Περιοχές [SFN]

Κέντρα

Εκπομπής

Συχνότητες ιδιωτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας

Συχνότητες ιδιωτικών καναλιών περιφερειακής εμβέλειας

Συχνότητες Δημόσιας τηλεόρασης [Ν.Ε.Ρ.Ι.Τ.]

Θεσσαλονίκη

Χορτιάτης

Φιλίππειο

Αριδαία

Μουριές

27 | 30

55 | 56

24 | 36

Χαλκιδική

 

Πολύγυρος

31 | 34

50 | 54

25 | 38

Λάρισα

Δοβρούτσι

Ελασσόνα

Καλαμπάκα

35 | 38

52

22 | 40

Βόλος

Πήλιο

Σωρός

Σκιάθος

Σκόπελος

Σκύρος

26 | 29

47

21 | 37

Λαμία

 

Χλωμό

 

Λιχάδα

 

Δαμαστά

 

Αταλάντη

33 | 35

53

25 | 39

Καρπενήσι

Κρίκελο

Φραγκίστα

Δομνίστα

Ποταμιά

26 | 29

47

24 | 30

Όσοι κάτοικοι ανήκετε σε περιοχή κάλυψης θα πρέπει να διαθέτετε τηλεόραση [με ενσωματωμένο δέκτη] ή εξωτερικό αποκωδικοποιητή τεχνολογίας DVB-T MPEG-4 ή H.264 και από τις 21 Νοεμβρίου να τον συντονίσετε στις νέες συχνότητες. Αν σύμφωνα με τους χάρτες ανήκετε σε περιοχή ενδεχόμενης κάλυψης, ίσως χρειαστεί τα τοποθετήσετε ενισχυτή σήματος στην εγκατάστασή σας.


Στους παρακάτω χάρτες μπορείτε να δείτε την ενδεικτική κάλυψη του ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος μόλις ενεργοποιηθούν τα σχετικά κέντρα εκπομπής. Πατώντας επάνω στον εκάστοτε χάρτη μπορείτε να τον κατεβάσετε σε υψηλή ανάλυση.


Νομοί Θεσσαλονίκης - Χαλκιδικής - Κιλκίς – Πέλλας – Ημαθίας - Πιερίας

 

Νομοί Καρδίτσας - Λάρισας - Μαγνησίας [συμπεριλαμβανομένων των Σποράδων] – Τρικάλων

Νομοί Φθιώτιδος - Βοιωτίας - Ευρυτανίας & Βόρεια Εύβοια

 


Επίσης, μπορείτε να μπείτε στην ενότητα «Χάρτης κάλυψης» και να πληκτρολογήσετε την περιοχή σας [δήμο ή οικισμό] για να δείτε από ποιο κέντρο εκπομπής θα λαμβάνετε το ψηφιακό σήμα.

Τέλος, πληροφορίες που αφορούν στη λήψη του επίγειου ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος μπορείτε να βρείτε στην ενότητα «Χρηστικά ερωτήματα».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση