Απεργία – μήνυμα του ΕΚΛ για το «πολυνομοσχέδιο – σκούπα»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019 20:17 Απεργία – μήνυμα του ΕΚΛ για το «πολυνομοσχέδιο – σκούπα»

Στους δρόμους της Λαμίας βγήκαν εργαζόμενοι και μέλη του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λαμίας, το πρωί της Τρίτης 24 Σεπτεμβρίου 2019 στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας απέναντι στην κατάθεση του αναπτυξιακού νομοσχεδίου από πλευράς κυβέρνησης.

Παρά τη βροχόπτωση τα μέλη του ΕΛ συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Πάρκου και έκαναν μάλιστα και πορεία στους κεντρικούς δρόμους.

Στο πλαίσιο της απεργιακής συγκέντρωσης χαιρετισμό απηύθυνε ο εκπρόσωπος του συνταξιουχικών οργανώσεων της περιοχής που συσπειρώνονται στη ΣΕΑ, Θανάσης Ντίνος, όποιος εξέφρασε τη συμπαράσταση των συνταξιούχων και απηύθυνε κάλεσμα για συμμετοχή στη συγκέντρωση που προγραμματίζουν για την 1 Οκτώβρη. Επίσης χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους της ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων Φθιώτιδας ο Γιάννης Μαρούλης, οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι.

Η κεντρική ομιλία της συγκέντρωσης έγινε από τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λαμίας, Αλέξη Αλεξόπουλο, ο οποίος ανέπτυξε τις αντεργατικές και αντιλαϊκές διατάξεις που περιλαμβάνει το νέο πολυνομοσχέδιο, τονίζοντας μεταξύ άλλων την περαιτέρω διάτρηση το συλλογικών συμβάσεων εργασίας, το χτύπημα στο απεργιακό δικαίωμα και το φακέλωμα των συνδικαλιστικών οργανώσεων καθώς και τις νέες παροχές που δίνει η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ στο μεγάλο κεφάλαιο συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην συνέχεια κάλεσε τα σωματεία να δυναμώσουν τον αγώνα τους, να πάρουν κάθε μέτρο ενημέρωσης, να φτάσουν σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο με γενικές συνελεύσεις, συζητήσεις, με ανοιχτές συνεδριάσεις Διοικητικών Συμβουλίων και να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις για τη συνέχεια.

Επίσης, από βήματος ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λαμίας κατήγγειλε τη στάση των συνδικαλιστών του Εργατικού Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας (ΕΚΠΕΦ) και των δυνάμεων της ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ λέγοντας ότι «ανέλαβαν να εφαρμόσουν στην περιοχή το βρώμικο παιχνίδι της ηγεσίας της Γ.Σ.Ε.Ε. αποπροσανατολίζοντας τους εργαζόμενους».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση