Φθιώτιδα: Του έδωσαν άδεια από τη φυλακή και... έκανε ληστείες!

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2019 09:40 Φθιώτιδα: Του έδωσαν άδεια από τη φυλακή και... έκανε ληστείες!

Ο Αλβανός κακοποιός είχε καταδικαστεί σε 27χρονια κάθειρξης για ληστείες και άλλα σοβαρά αδικήματα - Του έδωσαν άδεια από τις φυλακές Δομοκού τον περασμένο Φεβρουάριο, δεν επέστρεψε ποτέ και συνέχισε να κάνει αυτό που ήξερε καλά - Τον τελευταίο μήνα ακόμα τρεις κακοποιοί πήραν άδεια από τις φυλακές Δομοκού και δεν επέστρεψαν ποτέ (δείτε σχετικά).

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης έρευνας, εξιχνιάσθηκαν τρεις (3) ληστείες, οι οποίες διαπράχθηκαν το χρονικό διάστημα από 24-02 έως 06-06-2019, σε περιοχές της Φθιώτιδας και της Εύβοιας.

Μετά από ενδελεχή διερεύνηση των ανωτέρω υποθέσεων και κατάλληλη συλλογή και συνδυαστική αξιολόγηση και αξιοποίηση όλων των στοιχείων και δεδομένων που προέκυψαν, κατά την εξέλιξη της ερευνητικής διαδικασίας, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός 35χρονου Αλβανού κακοποιού.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ο δράστης, ο οποίος κρατούνταν στο Κατάστημα Κράτησης Δομοκού και δεν επέστρεψε μετά από άδεια που είχε λάβει τον περασμένο Φεβρουάριο, εξέτιε ποινή κάθειρξης (27) ετών, (3) μηνών και (6) ημερών, για συναφή αδικήματα.

Ειδικότερα, ο 35χρονος διακριβώθηκε ότι ενέχεται σε διάπραξη ληστείας:

  • πρώτες πρωινές ώρες της 24-02-2019, στο Μαρτίνο Φθιώτιδας, όπου μαζί με έναν ακόμη άγνωστων στοιχείων συνεργό του, εισήλθαν με την άσκηση σωματικής βίας, σε οικία ηλικιωμένων και τους απέσπασαν χρηματικό ποσό και διάφορα τιμαλφή, συνολικής αξίας (2.500) περίπου ευρώ,
  • βραδινές ώρες της 06-04-2019, στη Λάρυμνα Φθιώτιδας, όπου με την απειλή κυνηγετικού όπλου, απέσπασε από ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων της περιοχής, το χρηματικό ποσό των (2.000) ευρώ και
  • βραδινές ώρες της 06-06-2019 στη Λίμνη Ευβοίας, όπου ομοίως με την απειλή κυνηγετικού όπλου, απέσπασε από ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων της περιοχής, το χρηματικό ποσό των (7.000) ευρώ.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ η δικογραφία που σχηματίζεται θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση