Λαμία: Εξολόθρευσαν όλα τα γατιά της γειτονιάς!

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2019 08:00 Λαμία: Εξολόθρευσαν όλα τα γατιά της γειτονιάς!

Μαζική δολοφονία γατιών είχαμε στην 1η πάροδο της οδού Θερμοπυλών στη Λαμία.

Σύμφωνα με καταγγελίες αναγνωστών, πάνω από 12 γάτες βρέθηκαν νεκρές, ενώ όσα από τα τετράποδα κυκλοφορούσαν στο σημείο εξαφανίστηκαν μέσα σε μια μέρα.

Το αποτρόπαιο θέαμα αντίκρισαν οι άνθρωποι της γειτονιάς το μεσημέρι της Πέμπτης (26/9). Η μία μετά την άλλη γάτα βρισκόντουσαν δηλητηριασμένες στα σημεία που άλλοτε γύριζαν ανέμελες.

Δεν μπορούν να πιστέψουν ότι υπάρχει κάποιος τόσο αρρωστημένος, που σκόρπισε αφειδώς δηλητήριο – προφανώς εν μέσω σπιτιών – προκειμένου να ξεφορτωθεί τα άκακα τετράποδα.

Πρέπει να θυμίσουμε ότι η δηλητηρίαση ζώου, όπως και κάθε άλλη ενέργεια βασανισμού, ή κακοποίησής του, είναι ποινικό αδίκημα και τιμωρείται αυστηρά από το νόμο με φυλάκιση που συνοδεύεται από χρηματική ποινή και ξεχωριστό διοικητικό πρόστιμο.

Το διοικητικό μάλιστα πρόστιμο σε περίπτωση θανάτωσης ζώου ανέρχεται στο ποσό των 30.000 ευρώ για κάθε ζώο, βεβαιώνεται από την αρμόδια αστυνομική αρχή στον παραβάτη και επιβάλλεται από την Κτηνιατρική Υπηρεσία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Κάθε πολίτης που αντιλαμβάνεται κάποια από τις παραπάνω πράξεις έχει τη δυνατότητα να καταγγέλλει το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του, στην Κτηνιατρική Υπηρεσία, καθώς επίσης και στην κατά τόπο αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση