Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γνωστός Λαμιώτης γιατρός ο ορειβάτης που τραυματίστηκε στον Όλυμπο

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2019 08:37 Γνωστός Λαμιώτης γιατρός ο ορειβάτης που τραυματίστηκε στον Όλυμπο

Έπεσε στη χαράδρα και τον "έσωσε" ένα δέντρο που ανέκοψε την πτώση του - Δραματική επιχείρηση διάσωσης με ελικόπτερο Super Puma για τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Άγιο είχε 63χρονος, πολύ γνωστός γιατρός από τη Λαμία, ο οποίος διασώθηκε, το απόγευμα του Σαββάτου, μετά από πτώση κοντά στο Καταφύγιο «Σπήλιος Αγαπητός» (Ζολώτα) στον Όλυμπο.

Ο τυχερός – άτυχος γιατρός, σύμφωνα με το zougla.gr, έφυγε στο γκρεμό όταν υποχώρησε μια πέτρα, ευτυχώς όμως ένα δέντρο σταμάτησε την πτώση του προς το χάος!

(Το δέντρο που του έσωσε τη ζωή)

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 63χρονος δεν ήταν μόνος, καθώς δίπλα του βρίσκονταν δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, ο Σταύρος Αθανασίου και ο Βασίλης Παναγάκος, οι οποίοι αμέσως προσέτρεξαν στο δύσβατο σημείο στο οποίο ήταν σοβαρά τραυματισμένος o 63χρονος.

Παρά την σφοδρότητα της πτώσης ο 63χρονος είχε τις αισθήσεις του, ενώ έφερε τραύματα σε όλο του το σώμα και στο κεφάλι.

Γενικά φέρει κακώσεις παντού και έχει σπασμένα πλευρά και ωμοπλάτη, το ευτύχημα όμως είναι ότι δεν έχουν πειραχτεί ζωτικά όργανα.

Κοντά του έφτασε βοήθεια από το καταφύγιο, καθώς και ο φίλος του και επίτιμος αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Γιάννης Ραχωβίτσας, με ενέργειες και το συντονισμό του οποίου ήρθε εγκαίρως ελικόπτερο Super Puma της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και συνόδευσε τον τραυματία μέχρι το νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο Λαμιώτης γιατρός νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε νοσοκομείο της Λάρισας, δεν κινδυνεύει η ζωή του, ωστόσο φέρει πολλαπλά κατάγματα από την πτώση στη χαράδρα.