Συγκροτήθηκε η 5μελης Επιτροπή για τα αδέσποτα στο Δήμο Μακρακώμης

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2019 18:45 Συγκροτήθηκε η 5μελης Επιτροπή για τα αδέσποτα στο Δήμο Μακρακώμης

Προτεραιότητα στη διαχείριση του προβλήματος με τα αδέσποτα δίνει ο Δήμος Μακρακώμης.

Είναι από τα θέματα άλλωστε που έχουν απασχολήσει από τις πρώτες ημέρες την νέα δημοτική αρχή με την καταγεγραμμένη επίθεση στον Αντιπεριφερειάρχη Κων/νο Καραγιάννη.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πάνος Κοντογεώργος ξεκίνησε από την πρώτη ημέρα τις απαραίτητες ενέργειες ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να υπάρχει πρόταση για την εξασφάλιση των χρηματοδοτικών εργαλείων για τη δημιουργία κυνοκομείου και την εξασφάλιση τη ευζωίας των αδέσποτων ζώων που δε θα απειλούν τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών.

Σε αυτή τη φάση ορίσθηκε και η 5μελης επιτροπή διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου Μακρακώμης.

Πρόεδρος της Επιτροπής ορίσθηκε ο κ. Κοντογεώργος με αναπληρωτή του τον αντιδήμαρχο Ανδρέα Παπασάρα.

Μέλη της Επιτροπής ορίσθηκαν επίσης οι, Παρασκευουλάκος Ιωάννης και Γιανέλλου Αναστασία ως εκπρόσωποι του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας, ο κτηνίατρος Καφώρος Κωνσταντίνος ως ιδιώτης και ο Τσιαμπούλας Βασίλειος εκπαιδευτής σκύλων.

Σε περίπτωση που υπάρχει διαφωνία για την επικινδυνότητα ενός αδέσποτου ζώου συντροφιάς ή για την αναγκαιότητα πραγματοποίησης ευθανασίας σε αδέσποτο ζώο συντροφιάς , την οριστική απόφαση λαμβάνει ειδική επιστημονική επιτροπή που αποτελείται από:

1. Τον Κτηνίατρο του Τμήματος Κτηνιατρικής της ΠΕ Φθιώτιδας κ. Ξενόπουλο Θεμιστοκλή με αναπληρωτή τον Κτηνίατρο του τμήματος Κτηνιατρικής της ΠΕ Φθιώτιδας κ. Τσαντήλα Ηλία

2. Τον Χαντζή Νικόλαο του Δημητρίου ιδιώτη Κτηνίατρο με αναπληρωτή τον ιδιώτη Κτηνίατρο κ. Δρακάκη Α.

3. Τον κ. Καφώρο Κωνσταντίνο του Αναστασίου υπεύθυνο κτηνίατρο στον ΣΟΛΩΝΑ για τη σύνθεση και τον οικολογική πολιτισμό με αναπληρωτή τον κ. Σπυρόπουλο Κωνσταντίνο του Ηλία.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση