9ο Γυμνάσιο Λαμίας: «30 ημέρες προθεσμία»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2019 08:20 9ο Γυμνάσιο Λαμίας: «30 ημέρες προθεσμία»

«Η απόφαση να αναστείλει προσωρινά, για ένα μήνα, τις κινητοποιήσεις των μαθητών του 9ου Γυμνασίου Λαμίας δεν αποτελεί λευκή επιταγή...», τονίζει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 9ου Γυμνασίου Λαμίας ξεκαθαρίζοντας ότι εάν μέσα σε ένα μήνα δεν δρομολογηθούν τα συμφωνηθέντα τότε θα προσχωρήσουν σε αποχή διαρκείας. 

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης:

Έχοντας πλήρη επίγνωση της ευθύνης απέναντι στα παιδιά μας και με μοναδικό και κύριο γνώμονα τη διασφάλιση της ακεραιότητας αλλά και του μέλλοντος τους, κατά τη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου στις 29/09/2019 αποφασίστηκε, πρωτίστως ως ένδειξη καλής θέλησης, να αναστείλει προσωρινά και για ένα μήνα τις κινητοποιήσεις των μαθητών του 9ου Γυμνασίου Λαμίας. Μετά τη σαφή, ρητή και κατηγορηματική δέσμευση που λάβαμε από το Υπουργείο Παιδείας.

   1. Η μεταστέγαση του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ στο 9ο Γυμνάσιο Λαμίας είναι προσωρινή και μόνο για την σχολική χρονιά 2019 – 2020.
   2. Να γίνει συγκεκριμένη πρόταση από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προς τον Δήμο για μόνιμη μεταστέγαση του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ την επόμενη σχολική χρονιά
   3. Να μας παραχωρηθούν οι τρεις αίθουσες που υποσχέθηκε το Υπουργείο ώστε να μην υπάρχει πληθώρα μαθητών στον όροφο (θέματα ασφάλειας)
   4. Να επιλυθούν τα πρακτικά ζητήματα της συνύπαρξης των δύο διαφορετικών σχολικών μονάδων (προσέλευση , αποχώρηση, προαυλισμός, διαλείμματα)

Τούτο όμως, σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί λευκή επιταγή στους έχοντες την ευθύνη της διευθέτησης του προβλήματος που έχει ανακύψει.

Αν μετά την παρέλευση διαστήματος τριάντα ημερών, διαπιστωθεί εκ μέρους μας ότι οι διαβεβαιώσεις που έχουμε λάβει από το Υπουργείο Παιδείας, δεν έχουν αρχίσει να υλοποιούνται αποφασίστηκε αποχή διαρκείας.

Σημειώνουμε πως το Υπουργείο Παιδείας και οι τοπικοί εκπρόσωποί τους είναι υπεύθυνοι απέναντι στους μαθητές και υπόλογοι στην κοινωνία. Η εκπαίδευση σκοπό έχει να δημιουργεί ανοιχτά μυαλά. Ελπίζουμε πως τα μυαλά και τα ώτα των υπευθύνων είναι εξίσου ανοιχτά.

Με τιμή

Για το Δ.Σ του Συλλόγου του 9ου Γυμνασίου Λαμίας

Ο Πρόεδρος
Χονδραλής Ηλίας

 

Πίνακας Αποδεκτών

  1. Υφυπουργό Παιδείας
  2. Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Φθιώτιδας
  3. Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης
  4. Δήμαρχο Λαμιέων
Προσαρμοσμένη αναζήτηση