Στυλίδα: Παραμένει το πρόστιμο του «Παλαιοκώστα»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2019 12:43 Στυλίδα: Παραμένει το πρόστιμο του «Παλαιοκώστα»

Η περιπέτεια ενός πολίτη για το πρόστιμο από το γαύγισμα του σκύλου του…

Στα Δικαστήρια μόνο μπορεί πλέον να προσφύγει ο Στυλιδιώτης Νίκος Φύσσας για το πρόστιμο που του βεβαιώθηκε από το οικείο Αστυνομικό Τμήμα ύψους 500 ευρώ για το γαύγισμα του σκύλου του «Όσκαρ» που ενοχλούσε τη γειτονιά.

Η περιπέτεια του κ. Φύσσα είχε γίνει πανελληνίως γνωστή από την εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, όπου είχε εμφανιστεί τον περασμένο Σεπτέμβριο (2018), προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για το πρόστιμο που του επεβλήθη, αφού ο σκύλος του ήταν ιδιαίτερα ζωηρός και φέρεται να ενοχλούσε κάποιον γείτονα.

Μάλιστα επειδή είχε πολλές επισκέψεις λόγω του σκύλου του στο ΑΤ Στυλίδας, άρχισε να τον αποκαλεί «Παλαιοκώστα» προσπαθώντας με χιούμορ να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Σημειώνουμε ότι ο κ. Φύσσας προσέφυγε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για το διοικητικό πρόστιμο, με την ελεγκτική αρχή να παρατηρεί ότι ο ενδιαφερόμενος δεν υπέβαλε τις αντιρρήσεις του στο αρμόδιο Γραφείο Γεωργικής Ανάπτυξης του οικείου Δήμου.

Σημειώνει επίσης ότι η υπηρεσία που του βεβαίωσε αρχικά την παράβαση και το πρόστιμο είναι η νόμιμη, ενώ δεν μπορεί να υπεισέρθει στην ουσία (για το αν δηλαδή το γαύγισμα ενοχλεί ή όχι) και για αυτό απέρριψε την προσφυγή του κατά της απόφασης (6892/23- 07-2019) του πρώην Δημάρχου Στυλίδας για την επιβολή του προστίμου.

Κατά της απόφασης της Αποκεντρωμένης  χωρεί προσφυγή ενώπιον των αρμοδίων δικαστηρίων, εντός προθεσμίας 60 ημερών από την κοινοποίησή της ή αφότου λάβει γνώση ο άμεσα ενδιαφερόμενος.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση