Καιρός: Πότε θα χρειαστούμε ομπρέλες στη Φθιώτιδα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2019 08:07 Καιρός: Πότε θα χρειαστούμε ομπρέλες στη Φθιώτιδα

Βαρομετρικό χαμηλό θα επηρεάσει με βροχές και καταιγίδες τη χώρα από σήμερα Πέμπτη - Οι βροχές στη Φθιώτιδα αναμένονται από αύριο Παρασκευή.

Σύμφωνα με το συνεργάτη μας Κώστα Λούτα,  από σήμερα ένα βαρομετρικό χαμηλό με μέτωπα κακοκαιρίας που θα σχηματιστεί στην περιοχή της βόρειας Ιταλίας θα κινηθεί σταδιακά ανατολικά και θα επηρεάσει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας.

Ανάμεσα στις περιοχές που θα δοκιμαστούν από βροχές και καταιγίδες είναι και η Ανατολική Στερεά με τη Φθιώτιδα να επηρεάζεται από το μεσημέρι της Παρασκευής και μετά. Η αλλαγή του καιρού όμως δε θα κρατήσει πολύ καθώς το Σαββατοκύριακο τα φαινόμενα σταματούν και η θερμοκρασία ανεβαίνει και πάλι.

Γενική πρόγνωση

Την Πέμπτη προβλέπονται βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, καθώς και στη δυτική-βόρεια χώρα συνοδεία ενισχυμένων νοτιάδων στα πελάγη έως 6 μποφόρ. Τα φαινόμενα στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Την Παρασκευή η κακοκαιρία θα επεκταθεί σχεδόν σε όλη τη χώρα με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, πτώση της θερμοκρασίας και ισχυρούς νοτιάδες στα πελάγη που θα φτάνουν τα 6-7 μποφόρ.

(Προγνωστικός χάρτης υετού για το μεσημέρι της Παρασκευής)

Το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα βελτιωθεί με εξαίρεση τα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο όπου θα σημειώνονται τοπικές βροχές. Η ψύχρα θα παραμείνει κυρίως τις πρωινές ώρες και οι άνεμοι στα πελάγη θα στραφούν σε Δ-ΒΔ έως 6 μποφόρ.

Όσον αφορά την ερχόμενη εβδομάδα, τα προγνωστικά στοιχεία που έχουμε στη διάθεση μας δείχνουν ότι ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό θα σχηματιστεί και πάλι στην Ιταλία με κατεύθυνση προς τη χώρα μας, δίνοντας νέο γύρο βροχοπτώσεων το τριήμερο Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη (7-9 Οκτώβρη) κυρίως στο Ιόνιο και τη δυτική Ελλάδα. Η μεσοπρόθεσμη τάση του καιρού πάντως δείχνει ότι μέχρι περίπου τα μέσα του Οκτώβρη η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα (μέγιστη έως 25 βαθμούς).

Ο καιρός στην Φθιώτιδα

Η ανατολική Στερεά θα επηρεαστεί από το κύμα της κακοκαιρίας κατά τη διάρκεια της Παρασκευής με βροχές και τοπικές καταιγίδες (κυρίως το μεσημέρι-απόγευμα), ενώ το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα βελτιωθεί και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Πιο αναλυτικά:

Την Πέμπτη προβλέπεται αραιή συννεφιά με ασθενείς ανέμους από δυτικές διευθύνσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15-30 βαθμούς.

Την Παρασκευή προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι εντονότερα τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί από 17-25 βαθμούς.

Το Σαββατοκύριακο προβλέπονται λίγες νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ ασθενείς. Η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 24 βαθμούς το Σάββατο, ενώ την Κυριακή θα ανέβει περίπου στους 26-27 βαθμούς.

Έκτατο δελτίο επιδείνωσης καιρού απότην ΕΜΥ:

  1. Αύριο Πέμπτη (03-10-2019), ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται, από το μεσημέρι και μετά στο Βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά και από αργά τη νύχτα στο Νότιο Ιόνιο, τη Δυτική Πελοπόννησο και κατά τόπους στη Δυτική και την Κεντρική Μακεδονία.
  2. Την Παρασκευή (04-10-2019)

      α. Τα ισχυρά φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι τις μεσημεριανές ώρες, στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Πελοπόννησο και τη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, ενώ το απόγευμα βαθμιαία ο καιρός σε αυτές τις περιοχές θα βελτιωθεί.

      β. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν, από τις προμεσημβρινές ώρες την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανόν πρόσκαιρα τη Θεσσαλία. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν από τις βραδινές ώρες.

         γ. Από νωρίς το απόγευμα θα ξεκινήσουν ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, που τη νύχτα θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Βελτίωση του καιρού σε αυτές στις περιοχές αναμένεται από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (05-10-2019).

Προσαρμοσμένη αναζήτηση