Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που είχε ρημάξει διαμερίσματα και εξοχικές κατοικίες

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 06 Οκτωβρίου 2019 08:32 Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που είχε ρημάξει διαμερίσματα και εξοχικές κατοικίες

Δύο συλλήψεις, ενώ ταυτοποιήθηκαν συνολικά τέσσερα μέλη. Πάνω από 57.000 ευρώ η λεία τους.

Στην εξάρθρωση μιας εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη σωρείας κλοπών – διαρρήξεων, από σπίτια και εξοχικές κατοικίες, σε διάφορες περιοχές της Χαλκίδας, έφτασε η Ομάδα Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι, η εγκληματική ομάδα αποτελούνταν από τέσσερις Ρομά, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί, ενώ μετά από ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας & της Α’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Χαλκίδας, συνελήφθησαν αντίστοιχα την Πέμπτη (03-10-2019), σε Θήβα και Χαλκίδα δύο εξ αυτών ηλικίας 31 και 52 ετών για στέρηση Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας.

Σύμφωνα με την αστυνομία τα άλλα δύο μέλη που εμπλέκονται είναι, ένας 29χρονος που φέρεται να ήταν και ο επικεφαλής, καθώς «στρατολογούσε» τα υπόλοιπα μέλη και ήταν υπεύθυνος για τη συνολική δράση της ομάδας και ένας ανήλικος ηλικίας μόλις 15 ετών.

Η δράση της εγκληματικής ομάδας, κρατούσε από τον περασμένο Ιούλιο με τον 29χρονο να επιλέγει τους στόχους δείχνοντας προτίμηση στις πρωινές ώρες όταν οι ιδιοκτήτες έλειπαν από το σπίτι. Μάλιστα ήταν αυτός που συγκέντρωνε τη λεία που αποκόμιζαν και αναλάμβανε τη διαχωρισμό αυτής στα μέλη, καθώς και την περαιτέρω προώθηση της και ειδικότερα όσο αφορά στα αφαιρεθέντα κοσμήματα, σε περιοχές της Αττικής, με σκοπό την προσκόμιση οικονομικού οφέλους.

Για τη διευκόλυνση της παράνομης δράσης τους, χρησιμοποιούσαν ως «ορμητήριο» και χώρο συλλογής και απόκρυψης της λείας τους, τον Οικισμό του Πυρίου Θηβών, ενώ για τις μετακινήσεις τους, την κατόπτευση των σπιτιών, τη μεταφορά των κλοπιμαίων κ.α., χρησιμοποιούσαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς έρευνας, προέκυψε ότι τα μέλη της σπείρας, το χρονικό διάστημα από 28-07 έως και 21-09-2019, ενέχονται στη διάπραξη συνολικά δεκαοκτώ (18) κλοπών – διαρρήξεων και δύο (2) αποπειρών κλοπών, σε οικίες, εξοχικές κατοικίες, αποθήκη και γραφεία, καθώς και σε μία περίπτωση φθοράς σε εξοχική κατοικία, σε διάφορες περιοχές της Χαλκίδας (Δροσιά, Φάρος Αυλίδας, Παραλία Αυλίδας, Βαθύ Αυλίδας, Άγιος Μηνάς).

Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη και εξακολουθητική δράση τους, περιλαμβάνει κυρίως χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα προσωπικά έγγραφα των παθόντων, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις 57.000 ευρώ.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη κλοπών και φθορά ξένης ιδιοκτησίας, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή των μελών και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας

Προσαρμοσμένη αναζήτηση