Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στις Φυλακές Δομοκού για το ληστή του ΑΧΕΠΑ Γ. Δημητράκη

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 05 Οκτωβρίου 2019 18:57 Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στις Φυλακές Δομοκού για το ληστή του ΑΧΕΠΑ Γ. Δημητράκη

"Συναγερμός" στη Διεύθυνση Αστυνομίας Φθιώτιδας…

Στο πόδι βρίσκεται η Διεύθυνση Αστυνομίας Φθιώτιδας για τη συγκέντρωση αλληλεγγύης που ετοιμάζουν την Κυριακή 6 Οκτωβρίου στις 15:30 έξω από τις Φυλακές Δομοκού, τα μέλη της αυτοαποκαλούμενης «Συνέλευσης αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές» (Προσυγκέντρωση στην Αθήνα, Πολυτεχνείο, 11:00).

Η αλληλεγγύη τους στρέφεται προς το πρόσωπο του κρατούμενου των Φυλακών Δομοκού, Γιάννη Δημητράκη, ο οποίος στις 12 Ιουνίου συνελήφθη μαζί με τον επίσης γνωστό στις αρχές Κώστα Σακκά και την φίλη τους Δήμητρα Συριανού (είναι ελεύθερη με περιοριστικούς όρους) για τη ληστεία σε χρηματαποστολή που εφοδίαζε ΑΤΜ στο ΑΧΕΠΑ.

Το κείμενο των αλληλέγγυων

Στο κείμενο τους, που αναρτήθηκε σε γνωστή σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, αναφέρουν ότι, «οι δύο σύντροφοι αρχικά προφυλακίζονται στις φυλακές Κομοτηνής και Νιγρίτας Σερρών αντίστοιχα.

Ο Γ. Δημητράκης μεταφέρεται εκδικητικά στα πειθαρχεία των φυλακών Κομοτηνής, μέσα σε απάνθρωπες συνθήκες, όπου σε κελιά ελάχιστων τ.μ. χωρίς παράθυρα, στοιβάζονται 6 άτομα σε δύο διπλά κρεβάτια με αποτέλεσμα πολλοί κρατούμενοι να κοιμούνται στο πάτωμα, ενώ παράλληλα τους στερείται το δικαίωμα του προαυλισμού. Μετά από δύο μήνες, ο σύντροφος μεταφέρεται στις φυλακές Δομοκού.

Αυτή η επιλογή των συντρόφων μας αποτελεί κομμάτι της πολυμορφίας του αγώνα και της διαδρομής που χαράσσει το κίνημα στον κοινωνικό πόλεμο που μαίνεται. Μέσα σ' αυτή τη διαδρομή, υπάρχει πάντα το ρίσκο της σύλληψης, της προφυλάκισης και των διώξεων.

Γι' αυτό και ο κόσμος του αγώνα και της αλληλεγγύης καλείται να σταθεί δίπλα σε όσους και όσες αγωνιστές και αγωνίστριες βρίσκονται αιχμάλωτοι στις φυλακές, ως απόρροια των επιλογών τους…».

Παλιός γνώριμος των αρχών

Ο Γιάννης Δημητράκης και ο Κώστας Σακκάς έχουν αρκετά βαρύ ιστορικό στα αστυνομικά αρχεία. Τη συγκεκριμένη ημέρα (12/6/19) είχαν φτάσει στο ΑΧΕΠΑ φορώντας μάλιστα ιατρικές ρόμπες και χειρουργικές μάσκες. Άφησαν την 39χρονη στο αυτοκίνητο και στην θέση του οδηγού, έχοντας τη μηχανή του οχήματος σε λειτουργία.

Δεν είχαν αντιληφθεί ότι από μέρες παρακολουθούνταν από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής και των ΕΚΑΜ οι οποίοι και επενέβησαν όταν προσπάθησαν να διαφύγουν με μια κασετίνα που είχαν αποσπάσει από τους σεκιούριτι της χρηματαποστολής τροφοδοσίας του ΑΤΜ.

Αυτή, όπως σημειώσαμε, δεν ήταν η πρώτη γνωριμία των συγκεκριμένων ανδρών με τους αστυνομικούς.

Για το Γιάννη Δημητράκη που έχει κατηγορηθεί και για συμμετοχή στη συμμορία των ληστών με τα μαύρα, η πρώτη επαφή ήταν στις 16 Ιανουαρίου του 2006, στην προσπάθειά του να ληστέψει τράπεζα στην οδό Σόλωνος στην Αθήνα. Τότε σε ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς είχε μάλιστα τραυματιστεί ο 29χρονος τότε Δημητράκης. Εξέτισε ένα μεγάλο μέρος της ποινής του, κατηγορούμενος για ληστείες και οπλοφορία και τελευταία είχε αποφυλακιστεί με το Νόμο Παρασκευόπουλου με περιοριστικούς όρους.

Τα «πάρε – δώσε» του Κώστα Σακκά με την αστυνομία, ξεκινούν τον Δεκέμβριο του 2010, όταν μαζί με τον Αλέξανδρο Μητρούσια συλλαμβάνονται στην οδό Καισαρείας στη Νέα Σμύρνη από ομάδα της Αντιτρομοκρατικής. Οι δύο άντρες είχαν βγει από νοικιασμένη αποθήκη, στην οποία είχε βρεθεί οπλισμός. Έμεινε προφυλακισμένος για 2,5 χρόνια (!) και μετά από απεργία πείνας κατάφερε να αποφυλακιστεί τον Ιούλιο του 2013 με αυστηρούς περιοριστικούς όρους που δεν του έδιναν το δικαίωμα να βγει από την Αττική.

Παραβίασε τους περιοριστικούς όρους το Φεβρουάριο του 2014 και συνελήφθη τυχαία με επεισοδιακό τρόπο μετά από 2,5 χρόνια σε τυχαίο έλεγχο στην Σπάρτη μαζί με τον φερόμενο ως ληστή με τα μαύρα, Μάριο Σεϊσίδη.

Μέτρα τάξης

Ενόψει της συγκεκριμένης συγκέντρωσης η Διεύθυνση Αστυνομίας προχώρησε στην έκδοση απόφασης που απαγορεύει την οποιαδήποτε μετακίνηση οχήματος ή πεζού στο τµήµα της Επαρχιακής οδού Δοµοκού – Καρυών από τον Κόµβο Λεύκας έως και τον Κόµβο Βουζίου, την Κυριακή 06-10-2019 και κατά τις ώρες 13:00 έως 20:00.

Σε περίπτωση που χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε τον συγκεκριμένο δρόμο, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι:

• Οχήµατα µε κατεύθυνση από Λεύκα προς Δοµοκό θα κινούνται µέσω της Επαρχιακής οδού Νέας Μάκρισης – Δοµοκού.

• Οχήµατα µε κατεύθυνση από Δοµοκό προς Λεύκα – Πολυδένδρι και γειτονικά χωριά, θα κινούνται µέσω της Επαρχιακής οδού Δοµοκού – Βουζίου.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση