Στο Δήμο Δομοκού ο Γιάννης Οικονόμου

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου 2019 16:40 Στο Δήμο Δομοκού ο Γιάννης Οικονόμου

Από το Δομοκό ξεκίνησε τις επαφές του με τις δημοτικές αρχές ο βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Οικονόμου.

Τον κ. Οικονόμου, υποδέχτηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Μπάμπης Λιόλιος, ενώ στη σύσκεψη που ακολούθησε, συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημήτρης Παληογεώργος, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκος Καναβός, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού Νίκος Καλημέρης, η Δημοτική Σύμβουλος Αθανασία Αυγέρη Χριστοπούλου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γεώργιος Λελεντζής και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Δομοκού, Δημήτριος Τσόγκας.

Ο κ. Οικονόμου ενημερώθηκε από το Δήμαρχο Δομοκού για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που αφορούν το Δήμο,  με ιδιαίτερη αναφορά σε ζητήματα, ενέργειες, αλλά και στις πολυεπίπεδες πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί σε θέματα όπως η ενεργειακή χωρητικότητα και συγκεκριμένα η επέκταση δικτύου για την απορρόφηση  των ΑΠΕ, η υλοποίηση έργων υδρευτικών ταμιευτήρων και κλειστών δικτύων άρδευσης, η ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Μελιταίας και η αναγνώριση των ιαματικών πηγών του Δήμου.

Επιπλέον, συζητήθηκαν θέματα όπως η υποστελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου, η οποία δύναται να αντιμετωπιστεί μερικώς μέσω της κινητικότητας και της παράτασης του Προγράμματος Κοινωφελούς εργασίας και περισσότερο αποτελεσματικά μέσω της δυνατότητας προκήρυξης νέων θέσεων εργασίας. Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν, ήταν, επίσης,  η οικονομική κατάσταση του Δήμου και η επιβεβλημένη ένταξή του στο πρόγραμμα αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών  του ΥΠΕΣ.

Επίσης, η επέκταση των δράσεων και παράταση των χρηματοδοτήσεων του Προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ», η παράταση συλλογής δηλώσεων ιδιοκτησίας Κτηματολογίου και η ανάγκη αντικατάστασης του στόλου οχημάτων του Δήμου.

Τέλος, και οι δύο πλευρές τόνισαν την ομόθυμη βούλησή τους για συνεργασία, αλλά και την ανάγκη για άμεσες ενέργειες στα βασικά αναπτυξιακά έργα του Δήμου, ενώ οκ. Λιόλιος ζήτησε  από το Βουλευτή την πλήρη στήριξη στις διεκδικήσεις και στις πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής σε όλα τα επίπεδα, με τις πλέον  θετικές παρεμβάσεις του.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση