Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στην Ελλάδα η αποθεραπεία της 8χρονης Αλεξίας που χτυπήθηκε από «αδέσποτη» σφαίρα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2019 00:30 Στην Ελλάδα η αποθεραπεία της 8χρονης Αλεξίας που χτυπήθηκε από «αδέσποτη» σφαίρα

Μετά το «όχι» του ΕΟΠΥΥ στο αίτημα της οικογένειας της μικρής Αλεξίας για θεραπεία στο εξωτερικό, ο υπουργός Υγείας  δηλώνει «θα καλύψουμε την αποκατάσταση της Αλεξίας στη χώρα μας»

Ο ΕΟΠΥΥ απέρριψε το αίτημα να μεταφερθεί στο εξωτερικό για θεραπεία η 8χρονη Αλεξία, που είχε δεχθεί «αδέσποτη σφαίρα» στο κεφάλι, ανήμερα του Πάσχα στη Θήβα.

Οι γονείς της 8χρονης ζητούσαν να μεταφερθεί το παιδί τους στο Αμβούργο, σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης για παιδιά, με κόστος 90.000 ευρώ για πεντέμιση μήνες.

Ειδικοί επιστήμονες, σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN TV, αποφάσισαν, όμως, η Αλεξία να συνεχίσει τη θεραπεία της στην Ελλάδα, σε ειδικό θεραπευτήριο στη Λάρισα.

Στο μεταξύ, πάντως, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ανέφερε:

«Το Υπουργείο Υγείας και η Κυβέρνηση έχουν πρώτα απ’ όλα ανθρώπινο πρόσωπο. Για όλα τα περιστατικά που έρχονται στον ΕΟΠΥΥ και στο Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο, το οποίο έχει επιστημονικό ρόλο και απαρτίζεται από κορυφαίους Έλληνες επιστήμονες, παίρνει αποφάσεις για την ενδεδειγμένη θεραπεία, πάντα με ανθρώπινο πρόσωπο και επιστημοσύνη. Αποφάσεις με βάση τα επιστημονικά στοιχεία και γνώμονα τη θεραπεία των ασθενών.

Για τη μικρή Αλεξία που χτυπήθηκε από αδέσποτη σφαίρα και την οικογένειά της που ταλαιπωρούνται και βασανίζονται. Δέχτηκα στο Υπουργείο Υγείας τον πατέρα και μίλησα μαζί του. Το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι θα καλύψει πλήρως την αποθεραπεία του παιδιού σε κέντρο αποκατάστασης στη χώρα μας. Πρέπει να στηρίξουμε και τους Έλληνες επιστήμονες και τα ελληνικά κέντρα αποκατάστασης, πάντα με τεκμηριωμένους επιστημονικά όρους και γνώμονα την αποκατάσταση και τη θεραπεία του παιδιού και του κάθε παιδιού.

Είμαστε εδώ ως Υπουργείο Υγείας για να ακούσουμε, να αγκαλιάσουμε και να προσπαθούμε να φροντίσουμε όλο τον κόσμο, όλα τα περιστατικά που μπορεί να προκύπτουν. Πάντα με γνώμονα τον ανθρωπισμό και το συναίσθημα, αλλά σεβόμενοι ταυτόχρονα και τους Έλληνες επιστήμονες και τις αποφάσεις τις οποίες παίρνουν.

Προφανώς πάντα ενημερώνεται ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έχει δώσει εντολή για να υπάρχει η δέουσα προσοχή σε ιδιαίτερα ευαίσθητα περιστατικά, όπως είναι αυτά των μικρών παιδιών
».