Το πρώτο «Άξιος» στο νέο Μητροπολίτη Φθιώτιδας από το Δήμαρχο Λαμιέων

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2019 12:08 Το πρώτο «Άξιος» στο νέο Μητροπολίτη Φθιώτιδας από το Δήμαρχο Λαμιέων

Δίπλα στο νέο Μητροπολίτη Φθιώτιδας, κ. Συμεών Βολιώτη, βρέθηκε από τα πρώτα λεπτά της ανακοίνωσης της εκλογής του, ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, μαζί με τον Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό και τον Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Ηλία Κυρμανίδη

Ο κ. Καραΐσκος ήταν από τους πρώτους που αναφώνησε «άξιος» στον νέο Ποιμενάρχη της Φθιωτικής Εκκλησίας, εκφράζοντας τη βεβαιότητά του ότι ο κ. Συμεών θα συνεχίσει το σπουδαίο έργο του προκατόχου του:

«Μία ξεχωριστή προσωπικότητα της Εκκλησίας και των γραμμάτων επιλέχθηκε από την Ιερά Σύνοδο για τον μητροπολιτικό θρόνο της Φθιώτιδας.

Περιμένουμε με καρτερία τον πνευματικό μας πατέρα να αναλάβει το ποίμνιο του, οδηγώντας το στα μονοπάτια του Θεού κηρύττοντας το Λόγο Του και αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες που θα απαλύνουν τον πόνο του ασθενέστερου δίνοντάς του την ελπίδα της αιώνιας ζωής.

Είμαι βέβαιος ότι θα είναι άξιος συνεχιστής του έργου του μακαριστού κυρού Νικολάου.

"Άξιος"…»

Παλιοί γνώριμοι

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος δεν γνωρίστηκε τώρα με τον νέο Μητροπολίτη Φθιώτιδας. Έχουν πολύ καλές σχέσεις από το παρελθόν και μάλιστα τον περασμένο Ιούλιο ο Μητροπολίτης Συμεών ήταν αυτός που πάντρεψε την κόρη του Δημάρχου Λαμιέων Μαρία με τον Νώντα Μούσιο, στενό φίλο και συνεργάτη του Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος ήταν κουμπάρος.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση