Λαμία: Ξεκίνησαν οι έλεγχοι για το κάπνισμα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019 08:12 Λαμία: Ξεκίνησαν οι έλεγχοι για το κάπνισμα

Τις προηγούμενες ημέρες έγιναν συστάσεις σε καταστηματάρχες και θαμώνες - Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα - Τι είπε στο LamiaReport o Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Ηλίας Κυρμανίδης.

Κλιμάκια της Διεύθυνσης Υγείας της Π.Ε. Φθιώτιδας με τη συνδρομή Αστυνομικών οργάνων πραγματοποίησαν επισκέψεις ενημερωτικού χαρακτήρα σχετικά με τον Αντικαπνιστικό νόμο, σε καφετέριες και άλλα καταστήματα εστίασης στη Λαμία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ τις επόμενες ημέρες και εν αναμονή του νέου αντικαπνιστικού νόμου, που αυτή την εβδομάδα θα έρθει στην ολομέλεια της Βουλής για συζήτηση και ψήφιση, η Π.Ε. Φθιώτιδας προετοιμάζεται για την ομαλή και χωρίς αιφνιδιασμούς εφαρμογή του.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Ηλία Κυρμανίδη για το θέμα δήλωσε στο LamiaReport:

«Θεωρούμε αδιαπραγμάτευτη την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, όπως άλλωστε και κάθε νόμου. Όμως, έχοντας σαφή γνώση τόσο της κουλτούρας και της ιδιοσυγκρασίας του Έλληνα πολίτη, όσο και της παρατεταμένης κρίσης που μαστίζει τις επιχειρήσεις εστίασης, ποτού και καφέ, στόχος μας ως Περιφέρειας είναι να συμβάλλουμε ώστε ο αναγκαίος νόμος να επ ενεργήσει αποτρεπτικά και όχι τιμωρητικά σε καταστηματάρχες και θαμώνες. Γι αυτό το σκοπό σχεδιάζουμε σχετικές δράσεις με στόχο την ενημέρωση και την έγκαιρη προσαρμογή στα νέα δεδομένα που ο νόμος εισάγει»

Προσαρμοσμένη αναζήτηση