Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στις απόκρημνες «Πόρτες» η άσκηση της 7ης ΕΜΑΚ «ΗΡΑΚΛΗΣ 2019»

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2019 20:59 Στις απόκρημνες «Πόρτες» η άσκηση της 7ης ΕΜΑΚ «ΗΡΑΚΛΗΣ 2019»

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11-10-2019 το πρωί η Ορειβατική Άσκηση της 7ης ΕΜΑΚ "ΗΡΑΚΛΗΣ 2019" στο αναρριχητικό-ορειβατικό πεδίο "ΠΟΡΤΕΣ" του Δήμου Δελφών μεταξύ των Τ.Κ. Σερνικακίου και Αγ. Κων/νου.

Το σενάριο της Άσκησης περιελάμβανε καταρρίχηση από βράχο 50 μέτρων ανεύρεση αναρριχητή και διάσωση αυτού καθώς και αναρρίχηση και καταρρίχηση από βράχο 30 μέτρων με μεταφορά του διασωθέντα με φορείο διάσωσης.

Έλαβαν μέρος 20 ορειβάτες-διασώστες, με τις ομάδες υποστήριξης της 7ης ΕΜΑΚ. Την Άσκηση συντόνισε ο Διοικητής της 7ης ΕΜΑΚ Αντιπύραρχος Σίμος Αποστόλου, ενώ το σχεδιασμό είχαν ο Επιπυραγός Χρήστος Πλουμάκης και ο Πυρονόμος Κώστας Χαϊδής.

Στους θεατές της άσκησης ήταν και ο Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και πρώην αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο Συντονιστής Νοτίου Ελλάδας του ΠΣ, Υποστράτηγος Ιωάννης Πετρούτσος, ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Στερεάς, Αρχιπύραρχος Βαγγέλης Παλιός, ο Δήμαρχος Δελφών Παναγιώτης Ταγκαλής, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Φωκίδας Γιώργος Δελμούζος, οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων, οι υπεύθυνοι πολιτικής προστασίας και αρκετοί ακόμη υπηρεσιακοί παράγοντες και πολίτες.

Για την ημέρα εκείνη το σύνολο της μονάδας της 7ης ΕΜΑΚ είχε έδρα το αναρριχητικό-ορειβατικό πεδίο "ΠΟΡΤΕΣ" του Δήμου Δελφών και όλα τα συμβάντα αρμοδιότητάς της θα τα δεχόταν και θα τα εκτελούσε από εκεί.

Δείτε ένα βίντεο από την εξαιρετικά δύσκολη άσκηση ΗΡΑΚΛΗΣ 2019:

Δείτε φωτογραφίες: