Πότε θα γίνει η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Φθιώτιδας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019 08:10 Πότε θα γίνει η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Φθιώτιδας

Στις 16 Νοεμβρίου στη Μητρόπολη Λαμίας η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ. Συμεών.

Χαρμολύπη στη Θεία Λειτουργία με την ανακοίνωση της εκλογής του Επισκόπου Θεσπιών, κ. Συμέων στη θέση του μακαριστού κυρού Νικολάου.

Στις 16 Νοεμβρίου θα γίνει η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ. Συμεών Βολιώτη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην πλατεία Ελευθερίας στη Λαμία.

Αυτό ανακοίνωσε ο πρωτοπρεσβύτερος π. Νεόφυτος Ραφαηλίδης, αναγγέλλοντας το χαρμόσυνο νέο της ανάδειξης του νέου Μητροπολίτη συγχρόνως με την ανάμνηση του μακαριστού ιεράρχη μας κυρού Νικολάου.

«Είναι χαρά για όλους μας η εκλογή του νέου Μητροπολίτου μας, μετά τη λύπη και τη στεναχώρια που μας προξένησε ο θάνατος του μακαριστού Μητροπολίτου μας κυρού Νικολάου. Με αισθήματα χαρμολύπης λοιπόν σας ανακοινώνω την ημερομηνία ενθρόνισης στις 16 Νοεμβρίου ώστε όλοι σας να κανονίσετε το πρόγραμμά σας για να παραστείτε», ανέφερε ο Αρχιερατικός Επίτροπος, ο οποίος μαζί με πολλά άλλα μέλη της Φθιωτικής Εκκλησίας βρέθηκαν κοντά στο νέο Μητροπολίτη μετά την εκλογή του από την Ιερά Σύνοδο.

Ήδη ξεκίνησε η προετοιμασία υποδοχής του νέου Ιεράρχη, ενώ είναι σημαντικό ότι όλοι ανεξαιρέτως, κλήρος, αρχές και λαός έχουν να πουν μόνο καλά λόγια για το πνευματικό και μορφωτικό ανάστημα του νεοεκλεγέντα Μητροπολίτη.

Στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδας έχει ήδη πάρει τη θέση του, όπου οι πιστοί μπορούν να μάθουν πληροφορίες για το πρόσωπο του νέου τους Μητροπολίτη.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση