Ανατροπή στην υπόθεση των ληστών - Δεν έπιασαν τον Πετρακάκο, αλλά το ληστή με τα μαύρα

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 30 Μαΐου 2015 12:02 Ανατροπή στην υπόθεση των ληστών - Δεν έπιασαν τον Πετρακάκο, αλλά το ληστή με τα μαύρα

Αλλάζουν τα δεδομένα στην υπόθεση της σύλληψης των ληστών του Διστόμου χτες από την Αντιτρομοκρατική και τους άνδρες της ΕΚΑΜ καθώς, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του zougla.gr, χθες δεν συνελήφθη ο Γ. Πετρακάκος αλλά ο «ληστής με τα μαύρα» Γ. Τσιρώνης.

Υπενθυμίζεται ότι το 2009 ο τότε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδης είχε επικηρύξει τους ληστές με τα μαύρα με 600.000 ευρώ.

Η επικήρυξη αφορούσε τον Σ. Σεϊσίδη, τον αδελφό του Μάριο και τον Γρηγόρη Τσιρώνη, οι οποίοι έχουν κατηγορηθεί για συμμετοχή στην επονομαζόμενη συμμορία των «ληστών με τα μαύρα».

Οι πέντε ληστές διέπραξαν -από τον Νοέμβριο του 2002 ως τον Ιανουάριο του 2006- επτά ληστείες τραπεζών στην Αθήνα με συνολική λεία που φτάνει τις 700.000 ευρώ.

Όλοι οι ληστές φορούσαν μαύρα ρούχα και κουκούλες.

Η έφοδος στη μεζονέτα 

Αιματηρή κατάληξη είχε χτες Παρασκευή η επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και της ΕΚΑΜ στην Αγχίαλο Βόλου, για τη σύλληψη τριών καταζητούμενων κακοποιών για σωρεία ένοπλων ληστειών.

Όπως έγραψε χτες πρώτο το zougla.gr, οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. έκαναν έφοδο σε μεζονέτα στην περιοχή Χρυσή Ακτή της Νέας Αγχιάλου, όπου είχαν βρει καταφύγιο οι τρεις ληστές πιάνοντάς τους στον... ύπνο.

Αν και αρχικά είχε διαρρεύσει ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες ήταν και ο Γ. Πετρακάκος, τελικά τα δεδομένα άλλαξαν καθώς, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. έπεσαν ο Σ. Χριστοδούλου και ο Γ. Τσιρώνης, ενώ ο Σ. Δραβίλας (συνεργάτης του Β. Παλαιοκώστα) αυτοκτόνησε για να μην συλληφθεί.

Τα πρώτα πλάνα από την περιοχή (Astratv)

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Στο κρησφύγετο των ληστών του Διστόμου, στη Χρυσή Ακτή της Νέας Αγχιάλου, βρέθηκε μια Jaguar, ένα Navara, ένα Passat, μια μηχανή και πολλά καλάσνικοφ.

Υπενθυμίζουμε ότι σε ένα αυτοκίνητο Passat επέβαιναν οι εκτελεστές του Αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού Μάκη Γκαλιμάνη, όταν τον δολοφόνησαν στην Κουβέλα, έξω από το σπίτι του.

Μπορει να είναι σύμπτωση, Μπορεί και όχι. Εξάλλου θα "μιλήσουν" τα καλάσνικοφ, που βρέθηκαν στη μεζονέτα των ληστών.

Έτσι γράφτηκε ο επίλογος

Στο enikos.gr μίλησε άνδρας της ΕΚΑΜ που συμμετείχε στην επιχείρηση σύλληψης των καταζητούμενων για τη ληστεία του Διστόμου: "Φτάσαμε στο σημείο χωρίς να γίνουμε αντιληπτοί από τους στόχους. Ήμασταν μια ομάδα δέκα ατόμων και τους ζητήσαμε να παραδοθούν καθώς ήταν περικυκλωμένοι".  

Σύμφωνα με τον αστυνομικό των ειδικών δυνάμεων για 30 λεπτά γίνονταν διαβουλεύσεις ώστε να παραδοθούν, μέχρι που ακούστηκε ριπή πυροβολισμών. "Όχι ρε γ... αυτοκτόνησε. Τι έκανε; Αυτοκτόνησε", φέρεται να φώναζαν οι συλληφθέντες βλέποντας τον συνεργό τους να κείτεται νεκρός. 

"Eκείνη τη στιγμή δεν πιστέψαμε ότι αυτοκτόνησε. Νομίζαμε ότι έλεγαν ψέματα", συμπληρώνει ο αστυνομικός της ΕΚΑΜ στο enikos.gr.

Mετά από 20 λεπτά, οι Γρηγόρης Τσιρώνης και Σπύρος Χριστοδούλου, παραδόθηκαν φωνάζοντας στους αστυνομικούς, φανερά σοκαρισμένοι, "μην μας πειράξετε βγαίνουμε έξω". 

Ο Σπύρος Δραβίλας εντοπίστηκε νεκρός από τους αστυνομικούς στο σαλόνι του πρώτου ορόφου της μεζονέτας στη Νέα Αγχίαλο. 

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι αρχές είχαν την πληροφορία πως το τελευταίο διάστημα βρισκόταν στην περιοχή ένας εκ των τριών ληστών, τον εντόπισαν και τον παρακολοθούσαν. Έτσι λοιπόν έφτασαν στα ίχνη και των άλλων δύο, καθώς και στους κρησφύγετό τους, πραγματοποιώντας την αιφνιδιαστική επιχείρηση το απόγευμα της Παρασκευής.

Αυτοκτόνησε για να μην συλληφθεί ο ένας από τους ληστές - ΒΙΝΤΕΟ

Ποιοι είναι οι «ληστές του Διστόμου»

Προσαρμοσμένη αναζήτηση