Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προχωρά το έργο αποκατάστασης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κύμης

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019 19:15 Προχωρά το έργο αποκατάστασης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κύμης

Ένα ιστορικό κτίριο – στολίδι για την Κύμη και την ευρύτερη περιοχή , το 1ο Δημοτικό Σχολείο, αποκαθίσταται μετά την προγραμματική σύμβαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, με το Υπουργείο Πολιτισμού και το Δήμο Κύμης – Αλιβερίου.

Το έργο «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΥΜΗΣ», προϋπολογισμού 1.118.766,07 € χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Σύμφωνα με την υπογραφείσα Προγραμματική Σύμβαση, φορέας χρηματοδότησης του έργου είναι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και φορέας υλοποίησης ο Δήμος Κύμης – Αλιβερίου, προκειμένου να εκτελεστούν όλες οι απαραίτητες εργασίες για την αποκατάσταση του ιστορικού κτιριακού συγκροτήματος του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κύμης, το οποίο είχε καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς μετά από πυρκαγιά που έλαβε χώρα τον Απρίλιο του 2014. Στο ίδιο κτίριο συστεγαζόταν και το 2ο Νηπιαγωγείο Κύμης.

Για την υλοποίηση του έργου έχει εκδοθεί η υπ’ αρ. 72 άδεια δόμησης από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου και η υπ’ αρ. 15320/63 απόφαση απαλλαγής από περιβαλλοντικούς όρους του τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας Π.Ε. Ευβοίας. Οι εργασίες θα γίνουν υπό την παρακολούθηση της ΕΦΑ Εύβοιας, καθώς το εν λόγω κτιριακό συγκρότημα έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο. Σήμερα το έργο βαίνει προς δημοπράτηση.

Μετά την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Γιώργου Κελαϊδίτη, δήλωσε σχετικά:

«Η εικόνα του κατεστραμμένου κτιριακού συγκροτήματος του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κύμης, μετά την πυρκαγιά του 2014, μας πλήγωνε όλους, γι` αυτό και η υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης για την αποκατάστασή του,  μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Διασώζουμε την κληρονομιά μας, αλλά πρωτίστως παραδίδουμε στην τοπική κοινωνία ένα πλήρως ανακαινισμένο σχολικό συγκρότημα. Θα παρακολουθούμε την εξέλιξη του έργου και είμαι βέβαιος ότι σύντομα θα δούμε το ιστορικό αυτό σχολείο να ζωντανεύει και πάλι από τα παιδιά μας».