Κατάθεση στεφάνου στο άγαλμα του Άρη από την «Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019 19:51 Κατάθεση στεφάνου στο άγαλμα του Άρη από την «Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία»

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η δημοτική παράταξη «Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία», θα τιμήσει τους μαχητές του ΕΛΑΣ και τον πρωτοκαπετάνιο του Άρη Βελουχιώτη, στο πλαίσιο της 75ης επετείου της απελευθέρωσης της Φθιωτικής πρωτεύουσας από τους Γερμανούς.

Συγκεκριμένα, αντιπροσωπεία της παρέμβασης Πολιτών για τη Λαμία θα καταθέσει στεφάνι, την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου στις  12.00’ το μεσημέρι στο άγαλμα του Άρη Βελουχιώτη, στην Πλατεία Λαού.

«Σήμερα 75 χρόνια μετά την απελευθέρωση της πόλης από τα στρατεύματα κατοχής , ιστορικό μας χρέος είναι να ανακτήσουμε την ελευθερία , τη δημοκρατία και την ανεξαρτησία της χώρας μας από  κάθε μορφής δυνάστη.  Προβάλλει ακόμα ως  ιστορική αναγκαιότητα η ήττα του  φασισμού σε όλα τα μέτωπα.

Η πόλη μας, γενέτειρα του Άρη Βελουχιώτη και εκατοντάδων ανώνυμων αγωνιστών αξιώθηκε να γίνει το κέντρο της ένοπλης Αντίστασης του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού. Στις 18 Οκτωβρίου 1944 οι μαχητές του ΕΛΑΣ και ο πρωτοκαπετάνιος τους Άρης Βελουχιώτης απελευθερώνουν τη Λαμία από τα στρατεύματα της ναζιστικής κατοχής.

Σήμερα75 χρόνια μετά, ο λαός μας βρίσκεται στη δίνη της βάρβαρης λιτότητας, της άγριας φορολογίας, της καταστρατήγησης των εργασιακών δικαιωμάτων , της ανεργίας και της φτώχειας που καθηλώνουν την καθημερινότητα των λαϊκών νοικοκυριών και εξαθλιώνουν ολοένα και ευρύτερα στρώματα της κοινωνίας μας. Το τέρας του ναζισμού και του φασισμού με τη μορφή της Χρυσής Αυγής, των υμνητών των προδοτικών ταγμάτων ασφαλείας και των κάθε μορφής ακροδεξιών και εθνικιστικών μορφωμάτων εμφανίζεται απειλητικό, ενώ οι κυβερνήσεις της Ελλάδας  δίνουν  «γη και ύδωρ» στους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Σήμερα κατανοεί κάθε απλός άνθρωπος  ότι η μηχανή του καπιταλισμού συντηρείται με  πολέμους και τρέφεται  με το αίμα εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων .  Για αυτό , ως Δημοτική Κίνηση «Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία», θεωρούμε ότι ο ύψιστος φόρος τιμής στους αντιστασιακούς απελευθερωτές της πόλης μας και στο άξιο τέκνο της Άρη Βελουχιώτη είναι η συμμετοχή μας στους αγώνες του λαού μας σήμερα και  αύριο για ειρήνη, δημοκρατία, εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία και κοινωνική δικαιοσύνη, ακολουθώντας το δρόμο που εκείνοι χάραξαν.

Αντιπροσωπεία της παρέμβασης Πολιτών για τη Λαμία θα τιμήσει τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, επώνυμους και ανώνυμους, που συμμετείχαν στην απελευθέρωση της Λαμίας, με κατάθεση στεφάνου, την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου στις  12.00 στο άγαλμα του Άρη Βελουχιώτη, στην Πλατεία Λαού.»

Προσαρμοσμένη αναζήτηση