Σπανός: Μέχρι 1.500 νέοι πρόσφυγες στη Στερεά Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019 08:44 Σπανός: Μέχρι 1.500 νέοι πρόσφυγες στη Στερεά Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

«Δε θέλουμε αιφνιδιασμούς…» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός.

Το προσφυγικό ήταν ένα από τα θέματα που συζήτησαν οι Δήμαρχοι Φθιώτιδας με τον περιφερειάρχη Φάνης Σπανό, στην απογευματινή τους προγραμματισμένη συνάντηση στο γραφείο του τελευταίου στην Περιφέρεια.

Όπως επανέλαβε και ο Περιφερειάρχης στους δημοσιογράφους σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, 15.000 άτομα είναι στο στάδιο απόκτησης ασύλου και της ιδιότητας του πρόσφυγα και αναλογικά θα κατανεμηθούν στις 13 Περιφέρειες.

Για τη Στερεά Ελλάδα όπως είπε, αναλογικά υπολογίζονται στα 1.000 με 1.500 άτομα αν ισχύσει και το «μαξιλάρι» που βάζει το υπουργείο για άμεση αναχώρηση 20.000 ατόμων από τα νησιά του Αιγαίου.

Αυτό που τόνισε ο κ. Σπανός και στον υπουργό με τον οποίο συνομίλησε το πρωί της Πέμπτης (17/10) είναι ότι δε θέλουν αιφνιδιασμούς αφού και ως Περιφέρεια αναγνωρίζουν το πρόβλημα και θέλουν να συμμετάσχουν στη λύση του. Υπογράμμισε επίσης ότι και ανά νομό θα υπάρξει δίκαιη κατανομή με βάση και τα άτομα που προϋπάρχουν αλλά και αν είναι δυνατόν και ανά Δήμο, ενώ δεν υφίσταται αυτή τη στιγμή θέμα ΚΕΥΠ.

Δείτε τις δηλώσεις του κ. Σπανού:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση