Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προκαταρκτική εξέταση για την ηλεκτροπληξία του παιδιού στη Μηλίνα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019 11:08 Προκαταρκτική εξέταση για την ηλεκτροπληξία του παιδιού στη Μηλίνα

Την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το ατύχημα που σημειώθηκε τον περασμένο Αύγουστο στη Μηλίνα Νοτίου Πηλίου και στο οποίο είχε υποστεί ηλεκτροπληξία ένα 8χρονο παιδί, παράγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου.

Την προκαταρκτική εξέταση θα διενεργήσει το κεντρικό λιμεναρχείο Βόλου, ενώ τα διερευνώμενα αδικήματα είναι σωματική βλάβη από αμέλεια από υπόχρεο.

Ειδικότερα και σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, θα διερευνηθεί ποιος ήταν ο αρμόδιος για την κατάσταση στην οποία βρισκόταν η συγκεκριμένη κολόνα ηλεκτροφωτισμού, όπου υπήρχαν γυμνά ηλεκτρικά καλώδια και τα οποία είχε ακουμπήσει με το γυμνό του πόδι το παιδί. Ο 8χρονος είχε μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου του είχαν παρασχεθεί οι πρώτες βοήθειες. Μάλιστα στην παραγγελία αναφέρεται η λήψη ανωμοτί καταθέσεων από δύο υπεύθυνους, που φέρονται ως αμέσως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.

Το ατύχημα είχε συμβεί το βράδυ της 16ης Αυγούστου φέτος, στην παραλία της Μηλίνας, στο Νότιο Πήλιο. Ο 8χρονος έπαιζε στην γέφυρα, που υπάρχει στην παραλία του παραθαλάσσιου χωριού, περίπου στις 10 το βράδυ της Παρασκευής 16 Αυγούστου, όταν ακούμπησε την κολώνα, που βρίσκεται στην άκρη της γέφυρας.

Στη κολώνα όμως υπήρχαν εκτεθειμένα γυμνά καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος και το παιδί χτυπήθηκε από το ρεύμα. Πρόκειται για ένα οκτάχρονο αγόρι, ιταλικής καταγωγής, που έκανε διακοπές με την οικογένειά του στη Μηλίνα.

Στο σημείο επικράτησε πανικός, ευτυχώς όμως το παιδί συνήλθε γρήγορα, ενώ λίγο αργότερα ασθενοφόρο το μετέφερε στο Κέντρο Υγείας της Αργαλαστής. Το περιστατικό ήρθε να προστεθεί σε άλλο ατύχημα στην ίδια παραλία, όπου παραθεριστής είχε πέσει μέσα σε τρύπα ξύλινης διάβασης.

Σε όλο τον παραλιακό χώρο της Μηλίνας υπάρχουν διάσπαρτα στα πεζοδρόμια γυμνά καλώδια από παλιές κολώνες φωτιστικών σωμάτων άκρως επικίνδυνα. Τα κρηπιδώματα είναι σπασμένα, ενώ παιδικές χαρές είναι αφημένες στην τύχη τους, παγίδες για μικρούς και μεγάλους.

Ο ξύλινος διάδρομος που άλλοτε ήταν το κόσμημα της Μηλίνας, έχει σαπίσει από την εγκατάλειψη, ενώ τα σκουριασμένα φωτιστικά σώματα δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος στην τουριστική περιοχή, αλλά και την ευθύνη της νέας δημοτικής αρχής.

Πηγή: e-thessalia.gr