Την Τετάρτη θα γνωρίζουμε αν θα γίνει δεκτή η τροπολογία Σαρακιώτη για το 2% (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019 08:21 Την Τετάρτη θα γνωρίζουμε αν θα γίνει δεκτή η τροπολογία Σαρακιώτη για το 2% (ΒΙΝΤΕΟ)

Συζητήθηκε τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου & Διαρκής Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων με τίτλο «Επενδύω στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις».

Στη συζήτηση παρενέβη ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης ζητώντας από τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών να κάνει δεκτή την τροπολογία του (υπ’ αριθμόν 52/2), με την οποία και προτείνει:

1. τη διαγραφή του κεφαλαίου κατά ποσοστό 60% των ποσών που καταλογίσθηκαν σε δεκάδες επαγγελματίες του επισιτιστικού κλάδου της πόλης της Λαμίας, μιας και τα ποσά αυτά δεν εισπράχθηκαν ποτέ, εξαιτίας της αυθαίρετης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων το 2003

2. τη διαγραφή κάθε σχετικού προστίμου ή προσαύξησης

3. την εξόφληση του εναπομείναντος ποσού σε 24 μηνιαίες δόσεις

Στη σχετική συζήτηση, ο κ. Σαρακιώτης τόνισε ότι η τροπολογία αυτή έρχεται να δώσει, μετά από πολλά χρόνια, ανάσα σε δεκάδες επιχειρηματίες του τομέα της εστίασης και των επισιτιστικών επαγγελμάτων της πόλης της Λαμίας, οι οποίοι και ταλανίζονται από το πρόβλημα.

Η αποδοχή ή μη της τροπολογίας του κ. Σαρακιώτη θα γνωστοποιηθεί στο πλαίσιο της συζήτησης στην ολομέλεια της Βουλής την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου.

Δείτε την τοποθέτηση του κ. Σαρακιώτη:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση