Διέρρηξαν το κατάστημα, έκλεψαν και έκαψαν ολοσχερώς το αυτοκίνητο διαφυγής

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019 08:10 Διέρρηξαν το κατάστημα, έκλεψαν και έκαψαν ολοσχερώς το αυτοκίνητο διαφυγής

Στα 42.000 ευρώ η λεία των «επαγγελματιών» διαρρηκτών…

Εικόνες καταστροφής άφησαν πίσω τους οι επαγγελματίες διαρρήκτες, που βραδινές ώρες της περασμένης Τετάρτης, πρωινές ώρες Πέμπτης χτύπησαν σε κατάστημα χαρτικών στον Βόλο και σήκωσαν χρηματοκιβώτιο με λεία 42.000 ευρώ. Οι εικόνες από το κλεμμένο αυτοκίνητο, που χρησιμοποίησαν για να δράσουν, σοκάρουν. Δεν κάηκε απλώς η καμπίνα από το Honda Civic, αλλά το αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερώς.

Στις θέσεις των επιβατών έμειναν μόνο τα σίδερα, ενώ τα τζάμια του αυτοκινήτου θρυμματίστηκαν από την υπερθέρμανση και από το αυτοκίνητο έμεινε μόνο ο σκελετός. Ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου, 47χρονος Βολιώτης, δυσκολεύτηκε να αναγνωρίσει το αγαπημένο του όχημα, που περιποιούταν σαν παιδί. Είναι αλήθεια αυτό το αυτοκίνητο το δικό του ή ένας εφιάλτης, ένα κακό όνειρο που σε λίγο θα τελείωνε, αναρωτήθηκε όταν κλήθηκε από τους αστυνομικούς για να το αναγνωρίσει. Οι εικόνες προκάλεσαν σοκ.

Ο παθών είχε εξοπλίσει το αυτοκίνητο του με πλούσια εξαρτήματα. Είχε βάλει ηχομονώσεις, συστήματα πλήρη ελέγχου. Μόνο το στερεοφωνικό άξιζε 1.500 ευρώ. Επιπλέον είχε αφήσει στο αυτοκίνητο τον υπολογιστή του, το κινητό του τηλέφωνο, εργαλεία, προσωπικά του έγγραφα.

Οι θρασύτατοι κακοποιοί ήξεραν ποιο αυτοκίνητο έκλεβαν, καθώς ήθελαν να διαφύγουν γρήγορα από τον τόπο της διάρρηξης. Εκτέλεσαν στο ακέραιο το σχέδιό τους και δεν τους σταμάτησε ούτε ο ακριβός συναγερμός της επιχείρησης, ούτε το συγκεκριμένο μοντέλο του αυτοκινήτου, που είναι πολύ νευρικό και απαιτεί χρόνο για να συνηθίσει κανείς το γκάζι. Θέλοντας στη συνέχεια να εξαφανίσουν κάθε ίχνος τους οι επαγγελματίες διαρρήκτες έβαλαν μπουρλότο στο αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι θρασύτατοι κακοποιοί, που σήκωσαν το χρηματοκιβώτιο, είναι τουλάχιστον τέσσερις και απ’ ό,τι φαίνεται γνώριζαν καλά πώς να κινηθούν στο κατάστημα στόχο και πού θα έβρισκαν το αυτοκίνητο που έκλεψαν. Διαπράττοντας την κλοπή επέδειξαν ιδιαίτερο επαγγελματισμό, αλλά φάνηκε να έχουν και ιδιαίτερες γνώσεις.

Οι αστυνομικοί συνεχίζουν να ερευνούν την υπόθεση με προσοχή. Επεξεργάζονται κάθε στοιχείο που προέκυψε από τον έλεγχο για τα αποτυπώματα έστω και αν οι δράστες φορούσαν γάντια για να κρύψουν τα ίχνη τους.

Υπενθυμίζεται ότι η κλοπή σημειώθηκε στις 3.30 τα ξημερώματα στο κέντρο του Βόλου σε επιχείρηση χαρτικών με τους δράστες να εξαφανίζονται με κλεμμένο αυτοκίνητο, να το εγκαταλείπουν στον Σωρό βάζοντάς του φωτιά και να διαφεύγουν με άλλο ΙΧ.

Οι έρευνες των αστυνομικών για τον εντοπισμό και σύλληψη των διαρρηκτών είναι υπό πλήρη εξέλιξη. Οι θρασύτατοι κακοποιοί σίγουρα είχαν ξαναεπισκεφτεί την περιοχή, καθώς ο τρόπος δράσης τους άφησε πίσω τους αναπάντητα ερωτήματα.

Πηγή: taxydromos.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση