Ξαναχτύπησε ο άνδρας που «λούζει» με βενζίνη νεαρές γυναίκες

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019 09:16 Ξαναχτύπησε ο άνδρας που «λούζει» με βενζίνη νεαρές γυναίκες

Είναι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μετά την τελευταία επίθεση σε 22χρονη, ενώ στο παρελθόν είχε καταδικαστεί και εξέτισε ποινή φυλάκισης στα Τρίκαλα…

Ο φόβος και ο τρόμος έχει γίνει για τις γυναίκες του Βόλου ο άνδρας, που επιτίθεται σε αυτές, ρίχνοντάς τους βενζίνη στο πρόσωπο…

Όπως καταγγέλθηκε χθες στην πρωινή ζώνη του Ράδιο Ακρόαμα από Βολιώτη, ο 37χρονος σήμερα άνδρας, επιτέθηκε την περασμένη Τετάρτη σε μία 45χρονη, στην πλατεία του ιερού ναού Πέτρου και Παύλου στη Ν. Ιωνία, ρίχνοντάς της βενζίνη στο πρόσωπο και στην συνέχεια έσπευσε να εξαφανιστεί…

Ο 37χρονος χρήζει νοσηλείας. Την καταγγελία έκανε στο Ράδιο Ακρόαμα ο σύζυγος της 45χρονης, ο οποίος βρισκόταν μαζί της εκείνη την ώρα στην πλατεία του Πέτρου και Παύλου.

Η επίθεση έγινε το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης 16 Οκτωβρίου, ενώ, σύμφωνα με την καταγγελία, για καλή της τύχη η γυναίκα εκείνη την ώρα φορούσε γυαλιά ηλίου τα οποία, σύμφωνα πάντα με τον σύζυγό της, «έλιωσαν κυριολεκτικά». Ευτυχώς όμως η βενζίνη δεν εισήλθε στο μάτι της 45χρονης, αν και πειράχτηκε λίγο ο κερατοειδής. Αμέσως στην γυναίκα παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από θαμώνες και προσωπικό γειτονικού τσιπουράδικου, ενώ ενημερώθηκαν το ΕΚΑΒ και η Αστυνομία.

Η γυναίκα, μάλιστα, φέρεται να διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο του Βόλου, όπου παρέμεινε μέχρι και την επόμενη ημέρα, ενώ από την περασμένη Τετάρτη μέχρι σήμερα δεν είναι δυνατό να πάει στη δουλειά της, καθώς ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή για το μάτι της.

Ο σύζυγός της, ανέφερε στο Ράδιο Ακρόαμα, πως επιβάλλεται πλέον να ληφθεί μέριμνα για τον άνθρωπο αυτό, που, αξίζει να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που επιτίθεται σε γυναίκες στον δρόμο, αφού έχει απασχολήσει πολλές φορές τις Αρχές τόσο για επιθέσεις με βενζίνη, όσο και για άσχημες πράξεις. Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βολιώτης, «εάν είχε επιτεθεί στον σκύλο μου, τότε σίγουρα θα τον έβρισκαν, θα τον δίκαζαν και θα τον έβαζαν στη φυλακή, τώρα όμως που επιτέθηκε σε γυναίκα δεν του κάνουν τίποτα…»

Στις 25 Ιουλίου φέτος είχε επιτεθεί σε μια 22χρονη κοπέλα, που βάδιζε αμέριμνη στο δρόμο, στην οδό Αναλήψεως, στο ύψος της Κουντουριώτου, ρίχνοντάς της βενζίνη στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να καθίσει στο εδώλιο του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου και να καταδικαστεί με ποινή φυλάκισης δύο χρόνων, με τριετή αναστολή και αφέθηκε ελεύθερος.

Ο εισαγγελέας είχε ζητήσει από τον 37χρονο να μην το ξανακάνει, διότι θα αντιμετωπίσει βαρύτερη κατηγορία. Καταδικάστηκε για επικίνδυνη σωματική βλάβη. Με την τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα, άρθρα 309 και 308 1Α το συγκεκριμένο αδίκημα τιμωρείται με ποινές φυλάκισης από 10 ημέρες μέχρι τρία χρόνια, ενώ με τον προηγούμενο τιμωρούταν με ποινές φυλάκισης από τρεις μήνες μέχρι 5 χρόνια.

Ο 37χρονος έχει απασχολήσει επανειλημμένα τα τελευταία χρόνια τις αστυνομικές αρχές, καθώς είτε ανεβαίνει σε ταράτσες κτιρίων με ένα μπουκάλι βενζίνη στο χέρι και απειλεί να πέσει στο κενό, είτε, όπως έπραξε πέρυσι στις 12 Ιουλίου, ρίχνει βενζίνη στα πρόσωπα νεαρών γυναικών.

Πέρυσι είχε ρίξει βενζίνη στο πρόσωπο μιας 21χρονης κοπέλας, που είχε υποστεί σοκ και είχε ερεθιστεί το πρόσωπό της. Και τότε είχε ισχυριστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου που τον είχε καταδικάσει, πως την βενζίνη την είχε στα χέρια του, για να την εισπνέει.

Ο 37χρονος είχε καταδικαστεί για επικίνδυνη σωματική βλάβη από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο με ποινή φυλάκισης 40 μηνών, χωρίς αναστολή και είχε οδηγηθεί στη φυλακή Τρικάλων. Στις 17 Ιανουαρίου 2019 συζητήθηκε η έφεσή του στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, το οποίο του είχε μειώσει την ποινή σε 18 μήνες, χωρίς αναστολή και τον έστειλε πάλι πίσω στις φυλακές Τρικάλων, όπου εξέτιε την ποινή του και απ’ όπου αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους.

Πηγή: e-thessalia.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση