Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δήμος Μακρακώμης: Πρώτη συνεδρίαση για την Επιτροπή παρακολούθησης αδέσποτων

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019 17:36 Δήμος Μακρακώμης: Πρώτη συνεδρίαση για την Επιτροπή παρακολούθησης αδέσποτων

Συνεδρίασε το απόγευμα της Τρίτης 22-10-2019 στην Σπερχειάδα η νεοσύστατη 5μελής επιτροπή του Δήμου Μακρακώμης, για την παρακολούθηση και εφαρμογή του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Θυμίζουμε ότι Πρόεδρος της Επιτροπής είναι ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Κοντογεώργος και μέλη της οι, Κωνσταντίνος Καφώρος κτηνίατρος, Βασίλης Τσιαμπούλας εκπαιδευτής σκύλων, Αναστασία Γιαννέλου και Ιωάννης Παρασκευουλάκος ως εκπρόσωποι του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας.

Ακολούθησε ενημέρωση εκ μέρους του Προέδρου της επιτροπής, που περιλάμβανε τα εξής θέματα:

1. Διαβάστηκε έγγραφο του κ. Εισαγγελέα Λαμίας, το οποίο διαβιβάστηκε στον Δήμο Μακρακώμης δια του Α.Τ. Σπερχειάδας, με το οποίο μας ζητάει να του γνωρίσουμε άμεσα τις ενέργειές μας σχετικά με την καταγραφή, περισυλλογή, ηλεκτρονική σήμανση και επανένταξη αδέσποτων σκύλων στην περιοχή ευθύνης μας.

2. Ο Δήμος έχει υπογράψει συμβάσεις με δύο κτηνιάτρους και έναν εκπαιδευτή σκύλων, με αντικείμενο εργασιών: στειρώσεις αδέσποτων σκύλων, ηλεκτρονική σήμανση, προληπτικό έλεγχο, αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών κλπ.

3. Ο Δήμος έχει τοποθετήσει πιλοτικά μία ταΐστρα για σίτιση των αδέσποτων σκύλων σε μια από τις κοινότητες, ενώ ταυτόχρονα προγραμματίζεται η εγκατάσταση όμοιων ταϊστρών σε όσες κοινότητες παραστεί ανάγκη.

4. Έχει εγκριθεί κωδικός στον προϋπολογισμό του Δήμου, ποσού 3.000 ευρώ, για αγορά ζωοτροφών μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, ώστε να σιτίζονται οι αδέσποτοι σκύλοι.

5. Έχει ανευρεθεί αγροτεμάχιο κατάλληλης έκτασης (περίπου 15 στρεμμάτων) ώστε να δημιουργηθεί καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς, ενώ ταυτόχρονα ο Δήμος είναι στην διαδικασία συγκρότησης και υποβολής φακέλου προς το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να ενταχθεί στο πρόγραμμα "Φιλόδημος 2",χρηματοδότησης της κατασκευής του πιο πάνω καταφυγίου, που θα περιλαμβάνει 60 θέσεις για αδέσποτα, κτίριο διοίκησης και κτηνιατρείο.

Στη συνέχεια, αφού ολοκληρώθηκε η ενημέρωση και μετά από πρόταση του Προέδρου της, ομόφωνα η επιτροπή αποφάσισε τα ακόλουθα:

1. Να προβλεφθεί κωδικός στον προϋπολογισμό του έτους 2020, για την προμήθεια ζωοτροφών σίτισης αδέσποτων σκύλων, καθώς επίσης και για την προμήθεια ταϊστρών και εγκατάστασή τους.

2. Να ζητηθεί από τους Προέδρους των κοινοτήτων όπως σε σύντομο χρονικό διάστημα, ενημερώσουν τον Δήμο και την επιτροπή α) για τα τυχόν αδέσποτα σκυλιά που υπάρχουν στον χώρο ευθύνης τους, β) μας υποδείξουν κατάλληλους χώρους εκτός οικισμού, στους οποίους να μπορούν να εγκατασταθούν ταΐστρες όταν παραστεί ανάγκη.