Ο Δημήτρης Αναγνωστάκης για το 19>27 και για το ψήφισμα του ΚΕΘΕΑ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019 22:49 Ο Δημήτρης Αναγνωστάκης για το 19>27 και για το ψήφισμα του ΚΕΘΕΑ

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 21-10-19, η δεύτερη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβούλιου Στερεάς, όπου συζητήθηκαν και λήφθηκαν αποφάσεις για τα 22 προγραμματισμένα θέματα ημερησίας διάταξης.

Η παράταξη της «Στερεάς… Υπεροχής!» κατέθεσε επιπλέον 4 επίκαιρες ερωτήσεις, σχετικά με το πρώην κτήριο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Φθιώτιδας, τη στήριξη των πανεπιστημιακών σχολών, την ένταξη μελετών Νοσοκομείου, του ΕΠΑΛ και του Πολιτιστικού Κέντρου στη Φωκίδα καθώς και ψήφισμα στήριξης του ΚΕΘΕΑ, που βάλλεται μετά από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που κατατέθηκε προ ημερών, ψήφισμα το οποίο εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

Η παράταξη σύσσωμη υπερψήφισε τα θέματα, που ξεκάθαρα λειτουργούν προς το δημόσιο συμφέρον και ταυτόχρονα καταψήφισε θέματα  που χρήζουν περισσότερης διερεύνησης και διαφάνειας, όπως τα ταμειακά διαθέσιμα, η επαναλαμβανόμενη πρόσληψη 2μηνιτων. Έντονα συζητήθηκε το θέμα του ΟΠΑΣΤΕ (Οργανισμός Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς) με την παράταξη και τον επικεφαλής κ. Αναγνωστάκη να ζητούν απολογισμό πεπραγμένων και οικονομικά στοιχεία της εταιρείας, προκειμένου να αξιολογηθεί η πορεία του, καθώς και το ζήτημα παροχής γευμάτων σε σχολεία της Περιφέρειας. Στο συγκεκριμένο θέμα η παράταξη μας, ζήτησε αύξηση του προϋπολογισμού ώστε να καλύπτονται περισσότερα σχολεία και απαίτησε δικαιότερη κατανομή στις ωφελούμενες περιοχές.

Ιδιαίτερη συζήτηση αποτέλεσε η σύσταση επιτροπής για το Προσφυγικό- Μεταναστευτικό. Σε κλίμα συναινετικό, συμφωνήθηκε ο ρόλος και η ευχέρεια της επιτροπής στη διαχείριση του ζητήματος καθώς και ο ορισμός εκπροσώπων. Η παράταξη «Στερεά… Υπεροχής!», συμμετέχει με δύο περιφερειακούς της Συμβούλους την κα Ακριώτου από την Εύβοια και τον κ.  Λάμπου από τη Φθιώτιδα.

Αξίζει να σημειωθεί ως παράδοξο στη λειτουργία του οργάνου, ότι σε ψηφοφορία που αφορούσε σε τροποποίηση τεχνικού προγράμματος, (σχετικά με την υλοποίηση έκθεσης!), η εισήγηση έλαβε 19 θετικές ψήφους έναντι 27 αρνητικών κι όμως έγινε απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου.

Προφανώς έτσι αντιλαμβάνεται η νέα κυβέρνηση τη Δημοκρατία και τη συλλογική λειτουργία των οργάνων της αυτοδιοίκησης!

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας στηρίζει το ΚΕΘΕΑ!

Μετά από πρόταση της παράταξης "Στερεά Υπεροχής!", το περιφερειακό συμβούλιο της Στερεάς, ενέκρινε κατά πλειοψηφία το ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα του ΚΕΘΕΑ, που κατέθεσε η παράταξή μας.

Το ψήφισμα στήριξαν η πλειοψηφούσα παράταξη και οι παρατάξεις της μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας.

ΨΗΦΙΣΜΑ για το ΚΕΘΕΑ

Εμείς, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Στερεάς Ελλάδας, καταδικάζουμε την αιφνίδια παρέμβαση της κυβέρνησης στη λειτουργία του ΚΕΘΕΑ, που έρχεται με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, (ΦΕΚ 145, 30/9/2019), να καταργήσει τον αυτοδιοίκητο χαρακτήρα του Οργανισμού, τουτέστιν το αιρετό και άμισθο διοικητικό συμβούλιο του, εκλεγμένο από τη βάση του, αφαιρώντας ουσιαστικά το δικαίωμα ψήφου των άμεσα εμπλεκομένων στον οργανισμό .

Το επιτυχημένο μοντέλο του ΚΕΘΕΑ που σημειωτέον είναι οικονομικά βιώσιμο και διέπεται από πλήρη διαφάνεια και λογοδοσία, μετρά 37 χρόνια κοινωνικής προσφοράς με αποτελέσματα απτά και μετρήσιμα τόσο για τους ωφελούμενους και τις οικογένειες τους όσο και για το κοινωνικό σύνολο.

Εντούτοις και ενώ το ΚΕΘΕΑ αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως ειδικός συνεργάτης του ΟΗΕ και τιμάται με την προεδρεία στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία θεραπευτικών κοινοτήτων έρχεται η συγκεκριμένη ΠΝΠ να το μετατρέψει σε έναν ελεγχόμενο γραφειοκρατικό οργανισμό ευάλωτο σε κάθε είδους πολιτικές παρεμβάσεις υπονομεύοντας έτσι την ίδια την λειτουργία του και ως εκ τούτου την αποστολή του.

Εμείς οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Στερεάς Ελλάδας,

• εκφράζουμε την υποστήριξή μας στο ΚΕΘΕΑ και στο μοντέλο λειτουργίας του, που θέτει στο επίκεντρο τους ίδιους τους εξυπηρετούμενους.

• συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των εργαζομένων, των ωφελούμενων και των οικογενειών τους καθώς και στους φίλους του ΚΕΘΕΑ που αντιστέκονται στην εξέλιξη αυτή και

Ζητάμε την άμεση απόσυρση της συγκεκριμένης ΠΝΠ !

Οι παρατάξεις:

  1. “Επιμένουμε στην καρδιά της Ελλάδας.”
  2. “Ενωτική Περιφερειακή Κίνηση.”
  3. “Στερεά… Υπεροχής!”
  4. “Πατρίδα μας η Στερεά.”
  5. “Ελεύθερη Στερεά”
Προσαρμοσμένη αναζήτηση