Σύστημα τηλεμετρίας στο Δήμο Καμένων Βούρλων αξίας 1,5 εκατ. ευρώ

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 26 Οκτωβρίου 2019 08:03 Σύστημα τηλεμετρίας στο Δήμο Καμένων Βούρλων αξίας 1,5 εκατ. ευρώ

Από χρηματοδότηση ΕΣΠΑ…

Ο Δήμος Καμένων Βούρλων, την Πέμπτη 24/10/2019, υπέγραψε σύμβαση ύψους  1.402.043,82 € και ολοκλήρωσε με επιτυχία τη διαδικασία δημοπράτησης του έργου: «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ, ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΙΑΡΡΟΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ», η χρηματοδότηση του οποίου, προέρχεται από πόρους του ΕΣΠΑ (Ε.Π. – ΥΜΕΠΕΡΑΑ).

Το έργο της τηλεμετρίας του δικτύου ύδρευσης στο Δήμο Καμένων Βούρλων θα εγκαινιάσει μία νέα εποχή, η οποία, συμβαδίζοντας με τα πιο σύγχρονα ευρωπαϊκά και τεχνολογικά πρότυπα, θα προσφέρει πληθώρα πλεονεκτημάτων τόσο για τους πολίτες όσο και για τις υπηρεσίες.

Πιο αναλυτικά, μερικά από τα πλεονεκτήματα του έργου είναι:

  • η άμεση πρόληψη, συντήρηση και αποκατάσταση βλαβών του δικτύου
  • ο έλεγχος και η προσφορά υψηλής ποιότητας νερού στους πολίτες
  • η εξοικονόμηση ενέργειας, χρόνου και πόρων με την αποδοτικότερη χρήση αυτών
  • ο εκσυγχρονισμός των υφιστάμενων εγκαταστάσεων και εξοπλισμού
  • ο αυτοματοποιημένος έλεγχος της λειτουργίας του δικτύου
  • η απομακρυσμένη εποπτεία και έλεγχος των εγκαταστάσεων από ένα σημείο
  • η καταγραφή όλων των γεγονότων και των δεδομένων που αφορούν σε βλάβες άλλα και στην καθημερινή λειτουργία του συστήματος.

Με το σύστημα τηλεμετρίας, οι τεχνικοί και η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, θα μπορούν να ελέγχουν όλο το αυτοματοποιημένο πλέον δίκτυο ύδρευσης από ένα σημείο και μόνο, εκτελώντας χειρισμούς για την άμεση αναγνώριση και αποκατάσταση των τυχόν βλαβών.

Συμπληρωματικά με το νέο έργο, θα εκτελεστούν και εργασίες συντήρησης του υφιστάμενου δικτύου ύδρευσης προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή και διαρκής λειτουργία του νέου συστήματος.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση