1ο Ιπποκράτειο Πανελλήνιο Συνέδριο Γενικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2019 20:33 1ο Ιπποκράτειο Πανελλήνιο Συνέδριο Γενικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Την έναρξη των εργασιών του 1ου  Ιπποκράτειου Πανελλήνιου Συνεδρίου Γενικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, κήρυξε ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Φώτης Σερέτης την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου στο Βόλο.

Στο χαιρετισμό του ο Διοικητής ανέφερε ότι η νέα Διοίκηση της ΥΠE «δίνει προτεραιότητα σε ένα σύστημα υγείας που λειτουργεί βασιζόμενο πρωτίστως  στο ανθρώπινο  δυναμικό του, στηρίζοντας και ενισχύοντας εκπαιδευτικές δράσεις που αναβαθμίζουν την ποιότητα και το εύρος των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες».

Επισήμανε επίσης ότι «το οικοδόμημα της ΠΦΥ σχεδιάζεται εκ νέου από την ηγεσία του υπουργείου και στην κατεύθυνση αυτή -και μεταξύ άλλων, εκπαιδευτικές δράσεις που βελτιώνουν τις θεωρητικές και κλινικές δεξιότητες των επαγγελματιών υγείας είναι απαραίτητες τόσο με όρους αποδοτικότητας του συστήματος όσο και με όρους ποιότητας και αύξησης αισθήματος ικανοποίησης και ασφάλειας των ασθενών».

Παρέμβαση χαιρετισμό στο Συνέδριο απηύθυνε και ο Υποδιοικητής της 5ης ΥΠΕ, Ηλίας Τσιαούσης, ο οποίος είναι και ο ίδιος Γενικός – Οικογενειακός Ιατρός.

Μεταξύ άλλων ο κ. Τσιαούσης επισήμανε ότι «Η προτεραιότητα στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα αποτελεί στρατηγική επιλογή της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας με σκοπό την αναβάθμιση του συστήματος και την καθολική κάλυψη του πληθυσμού με προσβάσιμες και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, αξιοποιώντας τόσο τον ιδιωτικό όσο και τον δημόσιο τομέα».

Τόνισε δε ότι οι Γενικοί/Οικογενειακοί Ιατροί αποτελούν παγκοσμίως τον βασικό πυλώνα στελέχωσης των συστημάτων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση