Μπαράζ διαρρήξεων στην Ανθήλη

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 02 Νοεμβρίου 2019 08:45 Μπαράζ διαρρήξεων στην Ανθήλη

«Θα πάρουμε το νόμο στα χέρια μας αν δε γίνει κάτι με τους Ρομά…» λένε οι κάτοικοι…

Πριν καλά – καλά κλείσει η εβδομάδα, οι κάτοικοι της Κοινότητας Ανθήλης μετράνε πέντε (5) διαρρήξεις από Ρομά στο χωριό τους!

Τελευταίο κρούσμα σε σπίτι του οποίου η ιδιοκτήτρια απουσίαζε και επέστρεψε την Πέμπτη (31/10) βρίσκοντάς το στην κυριολεξία… λεηλατημένο.

Οι θρασύτατοι διαρρήκτες δεν βρήκαν χρήματα, ωστόσο πήραν χρυσαφικά και ότι άλλο θα μπορούσε να τους φανεί χρήσιμο.

Οι κάτοικοι της Κοινότητας είναι σε απόγνωση γιατί γνωρίζουν ότι η έξαρση της παραβατικότητας ακολουθεί την εξάπλωση των παραπηγμάτων του καταυλισμού των Ρομά στην περιοχή τους.

Όπως έχουν διαπιστώσει, από τις 50 παράγκες που παρανόμως είχαν στηθεί στην περιοχή, έφτασαν αισίως τις 80 και ενώ οι κάτοικοι μετά από δύο συνελεύσεις, εξάντλησαν όλα τα νόμιμα μέσα για να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι και να ξεχωρίσουν οι παράνομοι από τους νόμιμους.

«Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Το μόνο που μας μένει είναι να πάρουμε το νόμο στα χέρια μας…», λένε στο LamiaReport οι κάτοικοι και ξεσπούν: «Έχουμε ενημερώσει Εισαγγελία, Δήμο, Αστυνομία και την ίδια την κοινότητα των Ρομά. Ζητήσαμε και ζητάμε να επιβάλλεται η νομιμότητα όπως σε όλους τους ανθρώπους και σε εκείνους. Όταν βλέπεις όμως ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για την κατάσταση και σε αφήνουν στο έλεος των ληστών και των κλεφτών, τότε δε σου αφήνουν περιθώρια για άλλα λόγια…».

Δείτε κι άλλες φωτογραφίες από τη δράση των διαρρηκτών στην Ανθήλη:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση