Εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Φθιώτιδας στην Πράγα με το Erasmus+

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 04 Νοεμβρίου 2019 19:56 Εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Φθιώτιδας στην Πράγα με το Erasmus+

Πενθήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο με τίτλο «STEM»…

Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος  Erasmus KA101 (μαθησιακή κινητικότητα προσωπικού σχολικής εκπαίδευσης) o αναπληρωτής Δ/ντής Α/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Φθιώτιδας κος Κ. Δημητρακάκης και 6 εκπαιδευτικοί της Α/θμιας Εκπ/σης μετακινήθηκαν στην Πράγα της Τσεχίας για να παρακολουθήσουν πενθήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο με τίτλο «STEM» το οποίο πραγματοποιήθηκε από τον οργανισμό ITC-International το χρονικό διάστημα 28/10 έως 1/11 του 2019.

Οι εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν δραστηριότητες ρομποτικής, νανοτεχνολογίας, επαυξημένης πραγματικότητας, πειράματα Φυσικής και Χημείας κ.α.

Το πρόγραμμα KA1 με τίτλο «ΣυSTEMατική αναβάθμιση της διδασκαλίας των θετικών μαθημάτων  στα Δημοτικά Σχολεία του Ν. Φθιώτιδας» είναι μια σύμπραξη της Διεύθυνσης  Α/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Φθιώτιδας με το 2ο και το 4ο Δημοτικά Σχολεία Λαμίας.

Σκοπός του προγράμματος είναι να εξειδικευτούν οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί στην εκπαίδευση STEM (Φυσικές Επιστήμες, Τεχνολογία, Μηχανική και Μαθηματικά)  και στη διερευνητική μάθηση και στη συνέχεια να διαχύσουν τις γνώσεις και εμπειρίες τους στους υπόλοιπους συναδέλφους τους που υπάγονται στη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας. Η μετακίνηση χρηματοδοτήθηκε εξ΄ ολοκλήρου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με Εθνική Μονάδα Συντονισμού στην Ελλάδα το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.).

Προσαρμοσμένη αναζήτηση