Ζητά να βγει από τη φυλακή ο πατέρας του Άκη Δήμα - ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2019 07:40 Ζητά να βγει από τη φυλακή ο πατέρας του Άκη Δήμα - ΒΙΝΤΕΟ

Ο 53χρονος Λαμιώτης κατηγορείται ότι δεν προστάτεψε την 19χρονη κόρη του με νοητική υστέρηση, από ασελγείς πράξεις σε βάρος της και ότι κακοποιούσε τα παιδιά του....

Ο ηθοποιός Άκης Δήμας συγκλόνισε το πανελλήνιο όταν αποκάλυψε ότι είναι ο γιος του «κτήνους της Λαμίας». Την φρίκη των παιδικών του χρόνων, τα όργια στους στάβλους, το ξύλο, τις βρισιές και την ντροπή περιέγραψε σε συνέντευξή του ο Άκης Δήμας, που άλλαξε το όνομά του για να ξεφύγει από τον εφιάλτη και να ξεκινήσει μια καινούργια ζωή.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα», το πρωί της Δευτέρας (4/11) ο πατέρας του Άκη Δήμα κατέθεσε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας υπόμνημα, στο οποίο ζητά την άρση της προσωρινής κρατήσεως του και την αντικατάστασή της με περιοριστικούς όρους.

«Επειδή κατηγορούμαι ως απλός συνεργός σε προβλεπόμενο αδίκημα του άρθρου 338 Π.Κ. όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα και έχει ως τίτλο κατάχρηση ανίκανου προς αντίσταση σε γενετήσια πράξη, με πλαίσιο ποινής από πέντε έως δέκα έτη κάθειρξης. Μετά την απολογία μου ενώπιον του κ. ανακριτή Πρωτοδικών Λαμίας διετάχθη η προσωρινή μου κράτηση με το υπ' αριθμό [...] ένταλμα προσωρινής μου κράτησης [...]

Το αναφερόμενο ένταλμα σφάλλει σύμφωνα με τις απαιτούμενες προϋποθέσεις των σχετικών άρθρων του Π.Κ. που προβλέπουν, αφού ως κατηγορούμενος: 1) Έχω λευκό ποινικό παρελθόν στην ηλικία των 53 ετών και φυσικά δεν υπάρχει στο πρόσωπό μου προηγούμενη αμετάκλητη καταδίκη για ομοειδή αξιόποινη πράξη. 2) Έχω γνωστή διαμονή στην πόλη της Λαμίας και εργάζομαι ως [...] στο [...] 3) Φυσικά, δεν υπήρξα φυγόδικος και φυγόποινος και αυτονόητο είναι ότι δεν κρίθηκα ένοχος για απόδραση και δεν υπήρχε στοιχείο ότι αν αφεθώ ελεύθερος έχω σκοπό διαφυγής ή να παραβιάσω περιοριστικούς όρους», γράφει μεταξύ άλλων το υπόμνημα που κατέθεσε.

Δείτε το βίντεο από την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» όπου μίλησε και ο δικηγόρος του Δημήτρης Κρούπης:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση