Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαρακιώτης: Ερώτηση για την επαναλειτουργία του Λιμενικού Τμήματος Αρκίτσας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2019 11:22 Σαρακιώτης: Ερώτηση για την επαναλειτουργία του Λιμενικού Τμήματος Αρκίτσας

Ζητεί την άμεση εφαρμογή της απόφασης Κουβέλη, για την ικανοποίηση του δίκαιου και πάγιου αιτήματος της τοπικής κοινωνίας…

Ερώτηση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κατέθεσε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης αναφορικά με την επαναλειτουργία του Λιμενικού Τμήματος Αρκίτσας.

Όπως υπενθυμίζει ο κ. Σαρακιώτης, το Μάιο του 2019 η κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και ο τότε Υπουργός Ναυτιλίας Φώτης Κουβέλης ικανοποίησαν «ένα δίκαιο και πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και των αλιέων της περιοχής της Αρκίτσας για την επανίδρυση του τοπικού Λιμενικού Τμήματος, το οποίο είχε καταργηθεί το 2014».

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας, αφού περιγράφει τις μεγάλες ανάγκες της περιοχής λόγω της αλιευτικής δραστηριότητας αλλά και της υψηλής τουριστικής κίνησης, παραθέτει αναλυτικά στατιστικά στοιχεία, που αποδεικνύουν ότι η επαναλειτουργία του εν λόγω Λιμενικού Τμήματος οφείλει να τεθεί στις προτεραιότητες της σημερινής ηγεσίας του αρμόδιου υπουργείου.

Σε αυτό το πλαίσιο, ζητά ενημέρωση για τις ενέργειες, στις οποίες προτίθεται να προβεί η κυβέρνηση προς την κατεύθυνση της άμεσης λειτουργίας του Λιμενικού Τμήματος Αρκίτσας, που είχε ήδη από το Μάιο δρομολογηθεί, καθώς και για τους λόγους στους οποίους οφείλεται η μέχρι στιγμής κωλυσιεργία των αρμοδίων υπηρεσιών.

ΕΡΩΤΗΣΗ