Φθιώτιδα: Πέντε χρόνια κάθειρξης σε 73χρονο που ασελγούσε σε ανήλικη ΑμεΑ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 07 Νοεμβρίου 2019 17:30 Φθιώτιδα: Πέντε χρόνια κάθειρξης σε 73χρονο που ασελγούσε σε ανήλικη ΑμεΑ

Εκμεταλλευόταν την απουσία του παππού του κοριτσιού που ήταν φίλος του για να ικανοποιεί τις άρρωστες ορέξεις του. Για εξαιρετική απόφαση έκανε λόγο ο συνήγορος της οικογένειας του κοριτσιού Νίκος Τσακτάνης σχολιάζοντας τις «παρενέργειες» του νέου Ποινικού Κώδικα…

Σε πέντε χρόνια ποινή κάθειρξης καταδίκασε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λαμίας, τον 73χρονο σήμερα άνδρα που το καλοκαίρι του 2010 καταχρώμενος την πνευματική αναπηρία 14χρονης εγγονής φίλου του,  προέβη σε ασελγείς χειρονομίες και προτάσεις, ενώ το επόμενο καλοκαίρι προέβη και σε ασελγείς πράξεις σε βάρος του ίδιου κοριτσιού.

Στον ηλικιωμένο επιβλήθηκαν επίσης περιοριστικοί όροι προκειμένου η έφεσή του να έχει ανασταλτική δύναμη και συγκεκριμένα η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, η παρουσίαση στο αστυνομικό τμήμα δύο φορές το μήνα και φυσικά απαγόρευση καθ’ οιονδήποτε τρόπο προσέγγισης της ενήλικης πλέον κοπέλας. Η αναγνώριση μάλιστα του πρότερου σύννομου βίου για την ανασταλτική δύναμη της εφέσεως πάρθηκε με απόφαση 4-3.

Πρόκειται για την υπόθεση που είχε συγκλονίσει τη μικρή κοινωνία Κοινότητας της Λοκρίδας αλλά και ολόκληρη τη Φθιώτιδα, η οποία και αναβίωσε στην αίθουσα του Δικαστηρίου Λαμίας την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου.

Όπως σημείωσε ο συνήγορος της οικογένειας της μικρής Νίκος Τσακατάνης, η απόφαση του ΜΟΔ Λαμίας ήταν εξαιρετικά σημαντική, καθώς λόγω της αλλαγής του ποινικού κώδικα, αδικήματα όπως οι χειρονομίες ή οι ανήθικες προτάσεις σε βάρος ανηλίκου ακόμη και ΑμεΑ, σήμερα δε θα δικαζόντουσαν καν. Αναγνώρισε όμως τις ασελγείς πράξεις του ηλικιωμένου σε βάρος του κοριτσιού, προκειμένου να υπάρξει έστω η ηθική δικαίωση της ταλαιπωρημένης οικογένειας.

Όπως εξήγησε και στην κάμερα του LamiaReport ο γνωστός δικηγόρος, πράξεις που κατά την τέλεσή τους ήταν βαρύτατα κακουργήματα, με τις αλλαγές στον ΠΚ αντιμετωπίζονται ως πλημμελήματα κάποια εκ των οποίων θα είχαν παραγραφεί!

Θυμίζουμε ότι η υπόθεση είχε ξεκινήσει το 2010 με τον 65χρονο – τότε – άνδρα να πειράζει το κοριτσάκι, που είναι εγγονή φίλου του, αρχικά με χάδια κι άλλες ασελγείς χειρονομίες και το επόμενο καλοκαίρι με ακόμη χειρότερες πράξεις που προσέβαλαν την αγνότητα της παιδικής της ηλικίας.

Ο καταδικασθείς μάλιστα φέρεται να επέλεγε ώρες που απουσίαζαν από το σπίτι οι παππούδες του κοριτσιού που το φιλοξενούσαν εκεί το καλοκαίρι, προκειμένου να ευχαριστήσει τα άρρωστα ένστικτά του.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση