Προβοκατόρικες ενέργειες καταγγέλλει το Συνδικάτο Μετάλλου

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 07 Νοεμβρίου 2019 18:00 Προβοκατόρικες ενέργειες καταγγέλλει το Συνδικάτο Μετάλλου

Διασφάλιση της ζωής και της εργασίας τους ζητούν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ…

Σχόλιο του συνδικάτου μετάλλου νομού Φθιώτιδας για την προβοκατόρικη προπαγάνδα που καλλιεργεί μηχανισμός της ΛΑΡΚΟ και των αστικών κομμάτων.

Χωρίς κανένα ίχνος σεβασμού στο αίμα των συναδέλφων μας, διάφοροι παραγοντίσκοι, "σοφοί της λογικής" ,τρομοκρατούν τους εργαζόμενους, προβοκάρουν το δίκιο τους, το δικαίωμα στην διεκδίκηση ουσιαστικών μέτρων ασφαλους εργασίας. 

Λένε ότι "το εργοστάσιο θα κλείσει γιατί το εργατικό ατύχημα πήρε έκταση από τις καταγγελίες των Σωματείων". Ντροπή τους. Ας μαζέψουν τα κροκοδείλια δάκρυα  και ας μας απαντήσουν το τι ακριβώς θέλουν.  Να εξαφανίζουμε τους νεκρούς εργάτες; Την καμπάνα μας επιτρέπουν να τη χτυπήσουμε; Τι μας προτείνουν; Να διαλέξουμε μεταξύ της ανεργίας ή της ζωής μας;  Να διαλέξουν τα παιδιά μας μεταξύ του ψωμιού που πηγαίνουμε στο σπίτι ή τους πατεράδες τους;

Καλούμε τους εργαζόμενους να απομονώσουν τα παπαγαλάκια της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων που στόχο έχουν να βγάλουν λάδι τους πραγματικά υπεύθυνους.

Υπεύθυνοι είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι κυβερνήσεις και οι διορισμένες από αυτούς διοικήσεις τους. Αυτοί αποφασίζουν, αυτοί υλοποιούν, αυτοί είναι υπεύθυνοι  για τη συνειδητή συνολική απαξίωση της ΛΑΡΚΟ. Αυτοί έχουν μετατρέψει αυτήν τη μεγάλη επιχείρηση σε ένα κρεματόριο για τους εργάτες γιατί στόχος τους είναι να την εκποιήσουν απαξιωμένη.

Καλούμε τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ μαζικά να πάρουν μέρος στη γενική συνέλευση την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου στις 9:00 το πρωί και να αποφασίσουν  αποφασιστικά να διεκδικήσουν:
• Άμεση χρηματοδότηση από τον κύριο μέτοχο, το κράτος,για να παρθούν ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και Ασφάλειας και για να συνεχίσει η ΛΑΡΚΟ της λειτουργία της,να αναπτυχθεί παραπέρα μέσα από τον εκσυγχρονισμό της.
• Κατάργηση του σκλαβοπάζαρου των εργολαβιών και ενσωμάτωση όλων των εργαζομένων από τις εργολαβίες στην ίδια τη ΛΑΡΚΟ με σύμβαση αορίστου χρόνου.
• κάλυψη όλων των οργανικών κενών με νέες προσλήψεις απευθείας στην ΛΑΡΚΟ.
• υπογραφή της συμφωνημένης με την προηγούμενη διοίκηση επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας.
• κανονισμό και πρωτόκολλο μεταξύ ΛΑΡΚΟ και εργαζομένων όπου θα αναφέρεται ρητά η εργασία και ο τρόπος που θα γίνεται με ασφάλεια σε όλα τα πόστα.
• ιεράρχηση αντικατάστασης ή επισκευής όλων των σημείων που σήμερα είναι επικίνδυνα.

Απαιτούμε από το αρμόδιο υπουργείο, πολιτικό προϊστάμενο της ΛΑΡΚΟ, διασφάλιση της ζωής μας διασφάλιση της εργασίας μας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση