Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διαμαρτύρονται οι γονείς της Αταλάντης για την μετακίνηση του μοναδικού παιδιάτρου

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 08 Νοεμβρίου 2019 12:46 Διαμαρτύρονται οι γονείς της Αταλάντης για την μετακίνηση του μοναδικού παιδιάτρου

Επιστολή διαμαρτυρίας, απέστειλαν προς τον Υπουργό Υγείας, τους βουλευτές Φθιώτιδας, τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, το Δήμαρχο Λοκρών, το Διοικητή της 5ης ΥΠΕ και τη Διευθύντρια του ΚΥ Αταλάντης, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου και του 2ου Νηπιαγωγείου Αταλάντης

 Κοινό αίτημα, μεταξύ άλλων, η ανάκληση της μετακίνησης του μοναδικού παιδιάτρου του Κέντρου Υγείας Αταλάντης στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς για την κάλυψη των εφημεριών.

Διαβάστε την επιστολή διαμαρτυρίας:

«Αξιότιμοι Κύριοι, Με αφορμή την πρόσφατη υποχρεωτική μετακίνηση του μοναδικού παιδιάτρου από το Κέντρο Υγείας Αταλάντης στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς κατόπιν απόφασης της 514 ΥΠΕ Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας προς κάλυψη εφημεριών, Θα Θέλαμε να εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκεια και αντίθεση μας μετά και από τη λήψη έντονων παραπόνων πολλών μελών (γονέων & κηδεμόνων) των Συλλόγων μας, σε τέτοιου είδους κινήσεις που αποδυναμώνουν το Κέντρο Υγείας του Δήμου μας και καθιστούν την υγειονομική περίθαλψη των παιδιών μας από δύσκολη έως αδύνατη.

Η μετακίνηση αυτή δημιουργεί μέγιστα προβλήματα στην ιατρική κάλυψη, τον εμβολιασμό και την παρακολούθηση των παιδιών μας η οποία είχε αρχίσει σταδιακά να ομαλοποιείτε.

Μετά από πολλά χρόνια και συνεχόμενα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας μας τοποθετήθηκε παιδίατρος, παρέχοντας την όσο το δυνατό πρέπουσα υγειονομική φροντίδα στα παιδιά μας δεδομένου και του μικρού αριθμού ιδιωτών παιδιάτρων.

Δεν νοείται η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη & ο δεύτερος μεγαλύτερος Δήμος του Νομού Φθιώτιδας να μην έχει την δυνατότητα να προσφέρει στους συμπολίτες μας την ελάχιστη υγειονομική περίθαλψη.

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ :

1. Δηλώνουμε την αντίθεση μας σε κάθε απόφαση αποδυνάμωσης των μονάδων φροντίδας υγείας της πόλης μας και εν γένει του Δήμου Λοκρών, που πρέπει να καλύπτουν τις ανάγκες του μόνιμου πληθυσμού, όσο και του όγκου των επισκεπτών της περιοχής μας.

2. Ζητούμε την ανάκληση της συγκεκριμένης απόφασης της 5'Κ ΥΠΕ προκειμένου εξομαλυνθεί η κατάσταση και πάψουμε να αγωνιούμε για τα παιδιά μας.

3. Επιθυμούμε την επάνδρωση και της δεύτερης οργανικής Θέσης παιδιάτρου του Κέντρου Υγείας Αταλάντης για την πλήρη κάλυψη των υγειονομικών αναγκών των κατοίκων του Δήμου μας.

4. Καλούμε τους εκλεγμένους εκπροσώπους μας (βουλευτές-αυτοδιοικητικούς) καθώς και τις αρμόδιες αρχές να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να ικανοποιηθεί άμεσα το αίτημα μας και να μην επιτρέψουν οποιαδήποτε μετακίνηση ιατρικού προσωπικού, την στιγμή που δεν καλύπτονται οι δικές μας βασικές ανάγκες.»