Έφοδος στον καταυλισμό των ρομά στην Ανθήλη (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 09 Νοεμβρίου 2019 08:20 Έφοδος στον καταυλισμό των ρομά στην Ανθήλη (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Δήμος Λαμιέων: «Θα μπει τέλος στην παραβατικότητα. Προτεραιότητα η ασφάλεια των πολιτών και η νομιμότητα...»

Συντονισμένη επιχείρηση «σκούπα» το πρωί στην Ανθήλη από την αστυνομία και το Δήμο για την πάταξη της παραβατικότητας και την καταγραφή της πραγματικής εικόνας που επικρατεί και η οποία έχει φέρει σε απόγνωση τους μόνιμους κάτοικους της τοπικής κοινότητας.

Μετά τα συνεχιζόμενα κρούσματα παραβατικότητας, αλλά και τις άκαρπες προσπάθειες της καταγραφής των νόμιμων ιδιοκτητών στο χώρο, από τις υπηρεσίες του Δήμου Λαμιέων, αποφασίστηκε από κοινού επιχείρηση στον καταυλισμό προκειμένου να απομακρυνθεί οτιδήποτε παράνομο.

Η αστυνομία με μεγάλη δύναμη έκανε το πρώτο "ντου" τα ξημερώματα και ακολούθησαν οι υπηρεσίες του Δήμου, όπως Πολεοδομία και ΔΕΥΑΛ, το Υγειονομικό, τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ τα οποία είχαν πολύ δουλειά, αφού οι περισσότεροι ρομά έπαιρνα ρεύμα παράνομα από τις κολόνες.

«Προτεραιότητα της νέας Δημοτικής Αρχής είναι η ασφάλεια των πολιτών σε όλο το Δήμο Λαμιέων. Είμαστε αποφασισμένοι να τελειώσουμε με την παραβατικότητα σε όλα τα επίπεδα...», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Κώστας Σταυρογιάννης μιλώντας στους δημοσιογράφους που βρέθηκαν το πρωί στην Ανθήλη.

«Δεν έχουμε κάτι με τους ρομά που είναι νόμιμοι και δεν δημιουργούν προβλήματα. Και οι ίδιοι δεν θέλουν αυτούς που είναι παραβατικοί. Ευχαριστούμε τη νέα Δημοτική Αρχή που για πρώτη φορά κάνει αυτή την οργανωμένη και συντονισμένη παρέμβαση...», είπε ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ανθήλης Πέτρος Φούντας.

Δείτε το βίντεο

Δείτε φωτογραφίες από την επιχείρηση «σκούπα» στην Ανθήλη κατά την οποία έγιναν και αρκετές προσαγωγές από την αστυνομία. 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση