Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: «Μπαμπά σώσε με...»!

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2019 08:35 Λαμία: «Μπαμπά σώσε με...»!

Οι απατεώνες με τα μαϊμού τροχαία «ξαναχτύπησαν». Μέσα σε λίγες ώρες είχαμε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις στις οποίες προσπάθησαν να εξαπατήσουν συμπολίτες μας…

Στα δίχτυα της καλοστημένης απάτης τους, προσπάθησαν να ρίξουν ηλικιωμένους κυρίως κατοίκους της Λαμίας, οι γνωστοί – άγνωστοι που τηλεφωνούν υποτίθεται για να τους ενημερώσουν για σοβαρό τροχαίο που προκάλεσαν τα παιδιά τους.

Μέσα σε λίγες ώρες το LamiaReport ενημερώθηκε για τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρχουν ακόμη περισσότερες καταγγελίες στην αστυνομία, καθώς φαίνεται ότι οι απατεώνες έχουν βάλει στο στόχαστρο την περιοχή της Λαμίας.

Ευτυχώς και στις τρεις προσπάθειές που καταγράψαμε έπεσαν σε ανθρώπους ενημερωμένους, ωστόσο ακόμη και έτσι η ψυχική οδύνη που προκαλούν οι συγκεκριμένοι απατεώνες είναι πολύ μεγάλη.

Στη μία μάλιστα περίπτωση ο αποδέκτης του τηλεφωνήματος, στο άκουσμα ότι η κόρη του έχει προκαλέσει σοβαρό τροχαίο ατύχημα, άρχισε να φωνάζει το όνομά της αν και εκείνη βρισκόταν στο διπλανό δωμάτιο! Κι αυτό γιατί στο σενάριο οι απατεώνες είχαν βάλει και μια γυναίκα να φωνάζει παραστατικά «μπαμπά σώσε με» που εύλογα του προκάλεσε σοβαρή αναστάτωση.

Υπενθυμίζουμε ότι οι αδίστακτοι απατεώνες δεν προσποιούνται μόνο τους αστυνομικούς ή τους δικηγόρους που υποτίθεται «θα βοηθήσουν να ξεμπλέξει το πρόσωπο που έχει προκαλέσει θανατηφόρο ατύχημα». Άλλοτε παριστάνουν τους νοσοκομειακούς γιατρούς, προκειμένου να επιβεβαιώσουν την τραγική κατάληξη του ατυχήματος που προκάλεσε το συγγενικό μας πρόσωπο ή για να περιποιηθούν κατάλληλα το αγαπημένο μας παιδί που έχει τραυματιστεί βαρύτατα κατά το τροχαίο.

Τον περασμένο Ιούνιο ένας 61χρονος Βούλγαρος είχε συλληφθεί στη Λιβαδειά όταν προσπάθησε να εξαπατήσει 76χρονη, ενώ δεκάδες είναι ακόμη οι περιπτώσεις σε όλη την επικράτεια.

Με αφορμή εκείνη τη σύλληψη η ΓΕΠΑΔ Στερεάς είχε δημοσιεύσει μερικές χρήσιμες συμβουλές για να μην πέσεις θύμα τηλεφωνικής απάτης (Πατήστε ΕΔΩ.)