Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στα χέρια της αστυνομίας Βούλγαρος για απάτη με μαϊμού - τροχαία

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2019 09:10 Στα χέρια της αστυνομίας Βούλγαρος για απάτη με μαϊμού - τροχαία

Αναζητούνται δύο ακόμη συνεργοί του (άνδρας και γυναίκας) που προσποιούνταν τον αστυνομικό ή το θύμα του τροχαίου αντίστοιχα…

Ένας ακόμη Βούλγαρος απατεώνας που εμπλέκεται με τα τηλεφωνήματα που τρομοκρατούν, κυρίως ηλικιωμένους, με μαϊμού τροχαία στα οποία εμπλέκονται δήθεν αγαπημένα πρόσωπα των υποψήφιων θυμάτων, έπεσε στα χέρια της αστυνομίας.

Παράλληλα με τα κρούσματα που σημειώθηκαν στη Λαμία και τη Φθιώτιδα, ανάλογες προσπάθειες απάτης είχαμε και στην Χαλκίδα, με μία σύλληψη 60χρονου από την Ομάδα Δημόσιας Ασφάλειας του ΤΑ Χαλκίδας σε συνεργασία με αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ.

Ο συγκεκριμένος εμπλέκεται σε μία υπόθεση απάτης και σε ακόμη πέντε απόπειρες, έχοντας τουλάχιστον δύο συνεργούς έναν άνδρα και μία γυναίκα τα στοιχεία των οποίων διερευνώνται.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη απατών, τετελεσμένη και σε απόπειρες, κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, την 07-11-2019, άγνωστος δράστης τηλεφώνησε σε οικίες ηλικιωμένων, ενός άνδρα και μίας γυναίκας, και τους ανέφερε ότι συγγενικά τους πρόσωπα είχαν πάθει σοβαρά ατυχήματα, απαιτώντας από αυτούς την καταβολή χρηματικών ποσών.

Οι ηλικιωμένοι αντιλήφθηκαν ότι πρόκειται περί απάτης, με τη γυναίκα να καθορίζει το σημείο συνάντησης, όπου θα καταβαλλόταν το συμφωνηθέν χρηματικό ποσό, κατήγγειλαν το περιστατικό στους αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι ενεδρεύοντας στο σημείο, μαζί με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, εντόπισαν τον 60χρονο και τον συνέλαβαν.

Στο πλαίσιο της έρευνας, διαπιστώθηκε ότι ο 60χρονος, ο οποίος φέρεται να έχει τον ρόλο της παραλαβής των χρημάτων, μαζί με τα άλλα δύο (2) μέλη της σπείρας, τηλεφωνούσαν στα υποψήφια θύματά τους, προσποιούμενοι συνήθως τους γιατρούς και τον Αστυνομικό, αναφέροντας ότι σε συγγενικά τους πρόσωπα έχουν συμβεί διάφορα ατυχήματα.

Ακολούθως, εκμεταλλευόμενοι τον αιφνιδιασμό των θυμάτων τους και πολλές φορές, προσποιούμενοι και τα ίδια τα συγγενικά τους πρόσωπα, τα οποία είτε είχαν τραυματιστεί σοβαρά και έπρεπε να χειρουργηθούν άμεσα, είτε στην περίπτωση της τετελεσμένης απάτης, ήταν εμπλεκόμενο σε τροχαίο ατύχημα και έπρεπε να αποφευχθεί η περαιτέρω ποινική διαδικασία σε βάρος του, απαιτούσαν από αυτούς μεγάλα χρηματικά ποσά.

Η λεία που αποκόμισαν από την απάτη σε βάρος ηλικιωμένης στην αρχή της δράσης τους, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 8.000 ευρώ.

Εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή των μελών της σπείρας και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ  ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.